29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl dönümü münasebetiyle Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören de konuşma yapan Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdür Yardımcısı Uğur Koca, özel öğrencilerin etkinlik yaparak engelleri aştıklarını belirtti.

Koca, “Bugün var olduğumuz günden beri esareti kabul etmemiş, bağımsızlığına düşkün, bağımsızlığına âşık olmuş Türk Milletinin egemenliğini kayıtsız ve şartsız bir şekilde aldığı ve bunu tüm dünyaya haykırdığı bir gündür. Tüm yurtta olduğu gibi Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi’mizde de bu güzel günü yani 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutladık. Özel öğrencelerimizle birlikte gösteriler sunduk. Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi’nden halk oyunları ekibimiz bizlere eşlik etti. Öğrencilerimiz çok mutlu oldu ve onlarla birlikte eğlenerek engelleri aştıklarını gösterdiler. Bu güzel günü bizlere armağan eden Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan için mücadele vermiş gazi ve şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz ” dedi.

Düzenlenen törenin ardından özel öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını anlatan resim sergisinin velilere açılmasının ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi