Afşin’de 1. ve 2. Kademe Özel Eğitim Uygulama Merkezinin ardından 3.Kademe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi açılıyor.

Genel ve mesleki eğitim programından yararlanamayacak durumda ve 23 yaşından gün almamış orta, ağır, zihinsel ve otizmi olan özel öğrenciler için temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumları ile iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amacıyla Afşin TOKİ Eshab-ı Kehf İlk ve Ortaokulu binasının A Blok kısmında Afşin Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi hizmete başlayacak.

Afşin İlçe Milli Eğitim bünyesinde açılan Afşin Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde öğrenciler, el sanatları, yiyecek içecek hizmetleri, konaklama ve seyahat hizmetleri, matbaa, tarım teknolojileri, mobilya dekorasyon ve hayvancılık alanlarında açılan birçok atölye ile kendilerini yetiştirecekler.

Afşin Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim görecek öğrenciler, matematik, Türkçe, bağımsız yaşam becerileri, iletişim ve sosyal beceriler, din kültürü ve ahlak bilgisi, beslenme, sağlık ve güvenlik, görsel sanatlar, müzik ve oyun, iş ve beceri uygulamaları, spor ve fiziki etkinlikler derslerinde eğitim alacak.

Bu eğitim merkezinde, orta-ağır zihinsel engelli, otistik çocuklar eğitim görecek ve toplumda yalnız başlarına yaşayabilir hala getirilmeye çalışılacak.

Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin öğrencilerinin rehabilitasyon sürecini hızlandırmak adına faydalı sonuçlar getireceğine inandığını ifade eden Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, "Burada eğitimlerine devam eden çocuklarımız, gençlerimiz ve onların aileleri açısından ayrı bir önemi var. Özel eğitim kapsamındaki engelli çocuklarımızın, kardeşlerimizin hem sosyal hem de eğitim hayatlarında becerilerini artırıp geliştirebilmeleri, sosyal yaşama daha aktif olarak katılabilmeleri adına hayata geçirilen bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Afşin'de açılacak okulun 3 ilçeye hizmet edeceğini ifade eden Turan, Afşin, Elbistan ve Göksun'da yaşayan ve zorunlu eğitim çağında bulunan orta-ağır düzey zihinsel engelliler ile otizmli öğrencilerin büyük çoğunluğuna Afşin Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde özel eğitim hizmeti sunulacağını vurguladı.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, şimdiye kadar mevcut 11 öğrencinin bulunduğunu ve Elbistan Rehberlik Araştırma Merkezini arayıp randevu alarak öğrenciye yapılacak tanılama doğrultusunda orta, ağır, zihinsel ve otizmli öğrencinin Afşin Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne yerleştirileceğini belirttiler.

Henüz 11 öğrencinin bulunduğu Afşin Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Müdürü olarak Afşin TOKİ Eshab-ı Kehf İlk ve Ortaokul Müdürü Ali Temel, geçici süreliğine görev yapacak.

Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nden randevu almak için 0 344 412 02 27 nolu numarayı arayarak iletişime geçebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi