Afşin'de hizmete giren ve forklift, silindir, kazıyıcı, yükleyici, escavatör ve lodertipi iş makinalarının kursunu veren Özel Afşin Operatörlük Kursu, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerine sertifikalarını verdi.

İlk kursiyerlerini mezun etmenin sevincini yaşayan Özel Afşin Operatörlük Kursu Eğitim Kurumları, sertifika almaya hak kazanan 8 kursiyer sertifikalarını aldı. Düzenlenen sertifika töreninde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Uğur Erkin, tüm kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

Tören de açıklamada bulunan Milli Eğitim Şube Müdürü Uğur Erkin "Bugün Afşin'imizde İş Makineleri ve Operatörlük kursu olarak ilk sertifikalarımızı vereceğiz. Böyle bir hizmetin Afşin'imizde olmasından da çok sevinçliyim, gururluyum. Ben Sertifika almaya hak kazanan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve bu sertifikanın onlar için bu hayatta ve bundan sonra güzel bir adım olacağına inanıyorum. Allah hepinizin yolunu açık etsin" dedi

Kıraç Plaza kat 5'te düzenlenen sertifika törenindekonuşan İş Makineleri Operatörlük Kursu Müdürü Erkan Gündeşli, " Bilindiği üzere ilçemizde hizmete kazandırdığımız iş makineleri ve operatörlük kursu bir ilk olma özelliğini taşıyor. Kursumuzda yapılan uygulama ve teorik sınavlarında sertifika almaya hak kazanan 8 kursiyerimizi mezun etmenin sevincini yaşıyoruz.” diye konuştu.

 Afşin’de iş makineleri operatörlük belgesi almak isteyen vatandaşlara en iyi hizmeti vermek istediklerini ifade eden Gündeşli, şöyle devam etti:

“Afşin’de faaliyete geçirdiğimiz operatörlük kursu ilçede büyük bir açığı kapattığını belirtmek istiyorum. Kursumuz sayesinde artık vatandaşlarımızın başka il ve ilçelere operatörlük belgesi almaya gitmelerine gerek kalmadı. Bilindiği üzere ilçemiz Türkiye'nin en büyük termik santrallerini bünyesinde barındırıyor. Burada işe girmek için gerekli olan iş makineleri operatörlük sertifikasını vatandaşlarımıza uzman operatörlerimizin eşliğinde, 7 branşta verebileceğiz. Kurs kapsamında kaldırma, yükleme vinç tipi kazma ve yükleme, escavatör,loder ve zemin sıkıştırma silindir tipi iş makinesi sertifikalarını vatandaşlarımız alabilir."

Editör: Haber Merkezi