Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, kolluk kuvvetleri, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve okul aile birliği temsilcileriyle bir araya gelerek okullarda güvenli ortamın sağlanması, ulaşım, okullarda karşılaşılan sorunlar hakkında istişare toplantısı düzenledi.

Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Ali Edip Budan, eğitim kalitesinin artırılması için öğrenci, öğretmen ve velilerin işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini söyledi.

Birinci önceliklerinin eğitimi daha kaliteli hale getirerek, geleceğin teminatı çocukları daha başarılı ve hazır hale getirmek olduğunu ifade eden Budan, “ Ülkemiz için en temel konumuz eğitim olmalı. Eğitimde çok daha iyi olmak için çalışmamız gerekmedir. Çünkü bizim insan kaynağımız ailede oluşmakla birlikte milli eğitimle şekillenip bir şekilde vatanımıza ülkemize ve devletimize hayırlı bir insan,  kalifiye çalışan, personel anne, baba ve eş buradan yetişiyor. Eğitim kurumlarından geçen öğrenciler ileride birey olarak topluma giriyor. Bireylerimizin ailede aldığı temelin üzerine, eğitim camiamızın üzerine ne bırakıldıysa toplumumuzda da buna uygun pozisyonda bulunuyor. Eğitim konusunda üstümüze düşen görevleri eksiksiz bir şekilde yaparsak geleceğimizi kurtarmış olacağız. En büyük arzumuz huzurlu bir ülkede yaşamaktır. Çocuklarımıza ne kadar iyi eğitim verirsek bu huzur sağlanacaktır” açıklamasında bulundu.

Okul Çevresinde Yabancı Olmayacak

2017-2018 eğitim ve öğretim sezonunda okullarda güvenliğin üst düzeye çıkarılacağını belirten Budan, şöyle devam etti:

“En kıymetli en değerli varlıklar olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması hepimizin ortak amacı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği her okulumuzdan sorumlu bir polis memurumuz olacak. Okuldan sorumlu polis memuruz ve okul idarecilerimiz sürekli istişare içinde olacak ve bir sorunla karşılaşılması halinde idarecimiz veya nöbetçi öğretmenlerimiz sorumlu polis memurumuza bilgi verecek. Okul çevrelerinde öğrencinin velisi haricinde yabancı hiç kimse olamayacak. Okul çevresinde işi, görevi olmayan ve gezen kişiler hakkında emniyet güçlerimiz gerekli yasal işlemleri başlatacaktır. Bu konuda idarecilerin, okul aile birliği başkanlarının, muhtarlarımızın ve öğrenci velilerinin duyarlı davranması gerekiyor.”

Toplantıya, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer,  İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Taphasan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Aslan, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve okul aile birliği temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Haber Merkezi