Afşin’de, Kuran kurslarında eğitim gören minikler, kumbaralarında biriktirdikleri parayı Yemen'deki akranlarına gönderilmesi için Afşin Müftülüğüne teslim etti.

Afşin'de, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 'Okul Öncesi Din Eğitimi' projesi kapsamında açılan 4-6 yaş kuran kursları eğitim gören öğrenciler, Yemen'e yardım amacıyla başlatılan "Yemen'e Umut Ol" isimli yardım kampanyasına, kumbaralarında biriktirdikleri bir miktar para ile destek oldu.

Afşin Müftülüğünü ziyaret eden minik öğrenciler, yanlarında getirdikleri parayı Afşin Müftüsü Hayrullah Balta’ya teslim ettiler.

Anlamlı yardımlarından dolayı öğrencilere ve onları duyarlı şekilde yetiştiren hocaları ile ailelerine teşekkür eden Afşin Müftüsü Hayrullah Balta, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu 4-6 yaş Kuran’ Kurslarında eğitim gören çocuklarımızın Yemen hususunda göstermiş oldukları bu hassasiyet bizi çok duygulandırdı. Bir söz var, kişi için küçük ama insanlık için büyük bir adım ifadesi var. Çocuklarımız açısından küçük ama ahlaki değerler açısından büyük bir adım olarak değerlendiriyoruz. Çocuklarımızın Yemen için duyarlılık göstermesi mağdur ve mazlum olan Müslüman kardeşlerimiz için yardımda bulunmak istemeleri çok değerli bir davranış. Zaten biz değerler eğitimiyle bunu amaçlıyoruz. Çocuklarımıza İslami ve insani duyarlılık bilinci kazandırmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızı yetiştiren hoca hanımlara da ayrıca teşekkür ediyoruz. İnşallah çocukların yapmış olduğu yardımlar damlalar halinde bir göle, okyanusa dönüşür. Yemen’deki mağdur ve mazlum olan o kardeşlerimize küçükte olsa bir katkı sağlar” dedi.

Afşin Müftülüğü olarak Yemen’e destek olmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Balta, “Bu yönde çalışmalarımız Afşin Müftülüğü olarak devam edecek. Tüm camilerimizde yardımlar toplandı. Halkımızın bu duyarlılığı, bu hassasiyeti bizleri de memnun etmektedir. İnşallah bundan sonra da nerde bir aç, nerde bir açık, nerde bir mağdur varsa biz onlara yardım etmeye çalışacağız. Çünkü bu milletin asaletinde bu vardır” açıklamasında bulundu.

Kur'an kurslarında öğrencilere değerler eğitimi dâhilinde yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğrenmeleri için eğitim verdiklerini söyleyen 4-6 Yaş Kuran Kursu Müdürü Sibel Ongun Özdemir, “Çocuklarımızla yardımlaşma konusunu işlerken aklımıza bir fikir geldi. Çocuklarımıza kumbara yapıp, kumbara da para biriktirerek bu parayı Yemen’deki bulunan Müslüman kardeşlerimize yardım amaçlı bir para toplayalım dedik. Çocuklarımızın kumbaralarında biriktirdikleri parayı bir araya getirdik. Akranlarına destek olması için biriktirilen parayı Afşin Müftüsü Hayrullah Balta’ya teslim ettik” diye konuştu.

4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencisi Muhammet Fatih Kavak ise topladıkları parayı Yemen’deki akranlarına göndermekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, herkesin Yemen’e yardım eli uzatmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi