Son yıllardaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Karaoğlan Eğitim Kurumları öğrencileri, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavlarında başarılı olarak Afşin’in gururu oldular.

Karaoğlan Eğitim Kurumları öğrencileri 2022 LGS ve YKS Sınavları resmi sonuçlarına göre şu dereceleri elde ettiler; LGS İlçe Birincisi Dilanur Demir, YKS Sayısal İlçe Birincisi Taha Demirci, YKS Sözel İlçe Birincisi Sıtkı Buğra Somun oldu.

Karaoğlan Eğitim Kurumları öğrencileri Türkiye Geneli YKS Sıralamasına göre ise İlk 5.000’de 4, İlk 10.000’de 9, İlk 20.000’de ise 22 derece elde ederek büyük bir başarıya imza attılar.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Karaoğlan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karaoğlan; “Bu yıl LGS sınavına 1 milyon 38 bin 492 öğrenci, YKS sınavına ise 3 milyon 8 bin 287 öğrenci katıldı ve bu sınavlarda kurumumuz öğrencileri önemli başarılara imza atarak yine gururumuz oldular. Bu başarılar bölgemiz eğitim camiası açısından çok önemli bir yer tutsa da Karaoğlan Eğitim Kurumları ailesi olarak önümüzdeki yıllarda inşallah çok daha iyi derecelere ve başarılara ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

BU DERECELER KESİNLİKLE BİR RASTLANTI DEĞİL

5. sınıftan itibaren yaptıkları çeşitli çalışmalarla öğrencilerini bu sınavlara hazırladıklarını ifade eden Karaoğlan, “Eğitim ve öğretim dönemi boyunca öğrencilerimizle bire bir ilgilenerek gelişimlerini yakından takip ettik. Alanlarında son derece uzman olan öğretmen ekibimiz tarafından hazırlanan LGS ve YKS sınavlarına yönelik bu yıl içerisinde yaklaşık 55 adet Deneme Sınavı gerçekleştirdik. Bu deneme sınavları sonucu ortaya çıkan karnelerle öğrencilerimizin hangi konularda eksikleri oldukları tek tek tespit ettik ve yoğun etüt çalışmaları ile bu eksiklerini büyük oranda giderdik. Bu çalışmaların öğrencilerimizin başarılarında büyük katkı sağladığını gördük. Kurumsal olarak bizler eğitim ve öğretim sürecinde uyguladığımız yoğun ders programlarının yanı sıra öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde beslenmesi ile sosyal ve kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlayacak aktivitelere de ağırlık verdik vermeye devam edeceğiz. Karaoğlan Eğitim Kurumları olarak bu başarımızda çok büyük emekleri olan başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

2022 LGS İlçe Birincisi Dilanur Demir , “Öğretmenlerim sınav maratonu boyunca bana ve arkadaşlarıma çok özverili bir şekilde destek oldular. Ben de öğretmenlerimin yardımıyla sistemli bir şekilde çalışmaya devam ettim ve okulum tarafından yapılan deneme sınavlarının ve etütlerin çok büyük faydasını gördüm. Sınavlara hazırlanacak arkadaşlarıma, öğretmenleri tarafından hazırlanan çalışma programına sadık kalarak sistemli ve disiplinli çalışmalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

2022 YKS Sayısal İlçe Birincisi Taha Demirci; “Öğretmenlerimin bana ve arkadaşlarıma göstermiş olduğu güven ve destekten dolayı çok teşekkür ederim. Ben de yoğun deneme sınavlarının ve etüt çalışmalarının çok faydasını gördüm. Sınava girecek arkadaşlara sınava hazırlık döneminde televizyon, bilgisayar ve telefondan mümkün olduğu kadar uzak kalmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

2022 YKS Sözel İlçe Birincisi Sıtkı Buğra Somun ise; “Bu yılın başlarında bütün derslerden bol bol soru çözdüm eksik kaldığım konularda öğretmenlerimin desteği ile eksiklerimi tamamladım. Ben de deneme sınavlarının çok faydasını gördüm. Başarımda çok büyük emeği olan öğretmenlerime ve aileme tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi