Okulların açılması ile birlikte başlayan kırtasiye alışverişleri hız kesmeden devam ediyor.

Afşin’de 2017-2018 eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler okul alışverişlerine devam ediyor.

Kırtasiyeler ana-baba günü

Okulların açılması ile birlikte kırtasiye alışverişlerinin hız kazandığını belirten kırtasiyeciler, genelde okullar başlamadan önce çok fazla işlerinin olmadıklarını ama okulların açılması ve derslerin başlaması ile kırtasiye alışverişleri sezonun en hızlı dönemini yaşadıklarını söylediler.

Okula başlayan çocuklara öğretmenler kırtasiye listesi verdiğini söyleyen Esnaf Ahmet Güven, " 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı açıldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda birinci sınıflar okula bir hafta önceden başladı. Velilerimiz, öğretmenlerin verdiği liste doğrultusunda öğrenciler alışveriş yapıyor."dedi.

Okulların verdiği listeleri en iyi şekilde karşılamaya çalıştıklarını belirten Bahadır Yaşar ise, “Eğitim öğretim yılının başlamasıyla kırtasiye sektöründe de hareketlilik başladı. Elimizin geldiğince öğrencilerimizin ve velilerimizin ihtiyaçlarına göre kırtasiye malzemelerini temin etmeye çalışıyoruz. diye konuştu.

TSE Başkanı Korkmaz’dan velilere ve öğrencilere uyarı!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yazılı açıklamasında, 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrenci ve velilere, okul alışverişlerinde dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin uyarılarda bulunmuştu.

"Alışveriş merkezlerinde, çarşı ve pazarlarda çok sayıda marka ve çeşitte kırtasiye malzemeleri satışa sunulmaktadır. Reyonlarda genellikle çizgi film kahramanlarıyla süslenmiş, albenisi yüksek, renkli kırtasiye ürünleri satılıyor. Çocukların ilgisini çeken bu ürünlerden bir kısmının markasız ya da kaynağı belirsiz ürünler olması nedeniyle çok ucuza satılmakta bundan dolayı çocuklarımızı kırtasiye malzemelerindeki olası risklerden korumanın en güvenilir yolu, alışverişlerde TSE markalı ürünleri tercih edilmelidir."

TSE standartlarına uygun olduğunu beyan eden Güven, sattığımız ürünler TSE'ye uygundur. Satmış olduğumuz ürünler sağlık konusunda hiçbir sorun teşkil etmemektedir.  Ürünlerin hepsi markalıdır. Veliler rahatlıkla alışverişlerini yapabilirler.

Güven" Okula yeni başlayan öğrenciler daha çok alışverişe gelmektedirler. Okulların göndermiş olduğu anaokul öğrencilerin kırtasiye giderleri 150 TL ile 350 arası değişmekte, birinci sınıf ve ara sınıfların giderleri ise 100 TL ile 200 TL arasın değişmektedir" dedi.

Editör: Haber Merkezi