Afşin’de lise öğrencileri son zamanlarda artan terör olaylarına tepki gösterdi.

Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde Türk bayrağı açarak şehit olan güvenlik güçleri için dua etti ve artan terör olaylarına tepki gösterdi.

İstanbul ve Kayseri’de yaşanan terör saldırısına duyarsız kalmadıkları için öğrencilere teşekkür eden Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bedir Boz, “Ülkemizin her bölgesinde yapılan bu hainliklere karşı ülke olarak mücadelemizi sonsuza kadar sürdüreceğiz. Ülkemizin birliğini bütünlüğünü ve huzurunu bozmaya çalışan bu hainler asla emellerine ulaşamayacak.” dedi.

15 Temmuz’da vatandaşın sağlam bir duruş sergilediğini ifade eden Okul Müdürü Boz, “Güvenlik güçlerimize ve şehitlere dua ile destek olmak için bu organizasyonu düzenleyen öğrencilerimize ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Sizler milletimizin göz bebeğisiniz, milletimizin gururusunuz, geleceğisiniz ve ailelerinize milletimize gelecek vaat edecek şeyler yapıyorsunuz” diye konuştu.

Provokatörlerin, değişik olaylarla vatandaşları sokağa çekmeye çalıştıklarına değinen Boz, “Kaç gündür milleti sokağa çekmek isteyen çakallar, çağrılar yapıyor. Sokağa çıkın, şehidinize sahip çıkın ne uyuyorsunuz ne duruyorsunuz diyorlar. Ama aynı kişiler 15 Temmuz’da memleket elden giderken sokağa çıkmayın diyorlardı. Aman herkes evine gitsin sokağa çıkmasın diyordu. Milletimiz artık uyandı. Milletimiz hangi çağrıyla hangi davetle nereye gideceğini iyi belledi. 15 Temmuz gecesi kurşunlara rağmen bir sela, bir ezanla ve güvendiği bir liderin bir kelimesiyle sokaklara döküldü ve günlerce evlerine kimse girmedi. Biz şimdi aynı duruşu benzer bir hareketi sergiliyoruz. Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak askerimizin, polisimizin, yanında olduğumuzu, onları sevdiğimizi, desteklediğimizi milletin, devletin birlik ve beraberliğine sahip çıktığımızı gösteriyoruz. Manevi olarak onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Onlara hep beraber dua ile destek olmak için buradayız.” açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından öğrenciler, güvenlik güçleri ve şehitler için dua etti. Programa katılan öğrenciler daha “Polise uzanan eller kırılsın”, “Askere uzanan eller kırılsın” , Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde slogan attılar.

 

Editör: Haber Merkezi