Afşin’de faaliyet gösteren Eshab-ı Kehf Eğitim, Kültür, Çevre, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESDER) tarafından hazırlanan “Camiler Temizleniyor, Gençler Bilinçleniyor”  projesi kapsamında gençlere ibadet mekanlarının önemi ve temizlik bilinci aşılanıyor.

Afşin Belediyesinin ortak olduğu projenin ilk Beyceğiz Mahalle Camii'ndeki uygulamasına katılan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, gençlik merkezli projelere her zaman destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Gençlere ibadet mekanlarının dinimizdeki yerinin anlatılmasının önemli olduğuna değinen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven," Camiler temizleniyor, gençler bilinçleniyor projesi ile ilçemizdeki gençlerimize, camilerin dinimizdeki yeri ve önemini anlatmak, ibadet mekanlarıyla kaynaşmasını sağlamak ve temizliğini dinimizdeki önemi anlatmak, gençleri bir arada tutmak ve birlikte iş yapabilme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Projemize destek olan bütün gençlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah İslam sancağı gelecekte bu gençlerimizin ellerinde dalgalanır." diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Eshab-ı Kehf Eğitim, Kültür, Çevre, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Doğan, " Camiler Temizleniyor, Gençlerimiz Bilinçleniyor adı altında proje hazırladık bu belediyemizde ortak oldu. Gençlerimizle birlikte ilçe merkezimizde camilerimizde her hafta birinde temizlik yapacağız. Gençlerimizi kahvelerden, çağın hastalığı olan bilgisayar oyunlarından uzaklaştırmak ve dini mekanları sevdirmek amacıyla bu projeyi hazırladık."dedi.

Gençlere, dini bilgilerinde verildiği söyleyen ESDER Derneği Başkanı Doğan, " Gençlerimize İslam'da önemli bir yere sahip olan ibadet mekanlarımızın camilerimizi en güzel şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Proje kapsamında, çocuklarımıza, kıble, mihrap, minber, kubbe ve minare terimlerinin görsel bir şekilde anlatıyoruz. Ardından temizliğin dinimizdeki yerini anlatarak hep birlikte camilerimiz temizleyeceğiz. Projemize destek olan Afşin Belediye Başkanımız Fatih Güven'e ve bütün gençlerimize teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Afşin Kuran Kursu Müdürü Ömer Şahan ise, gençlere, İslam aleminde camilerin önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında caminin temizliği yapıldı.





Editör: Haber Merkezi