Final Okulları ve İstanbul Gelişim Üniversitesi arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında Afşin Final Okullarında öğrencilere ‘Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri’ semineri verildi.

Afşin Final Okulları Konferans Salonunda 2 gün süren seminerde kişisel gelişim koçu İsmail Dönmez tarafından öğrenciler hızlı ve anlayarak okuma konusunda bilgilendirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Akdeniz Bölge Temsilcisi Hasan Kesikoğlu, seminerle ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Bir taraftan üniversitemizin tanıtım faaliyetleri bir taraftan da sosyal sorumluluk projesi kapsamında seminerler, eğitimler ve konferanslarla öğrencilerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Afşin Final Okullarındaki öğrencilerimizi, isimleri sürekli değişmen TYT-AYT, LGS, KPSS, ALES, vb. herhangi bir sınavda bir adım öne geçirmek adına Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri’ konusunda eğitim vermek için geldik. Günümüz şartlarında öğrencilerimiz sınavda sürelerini yetiştiremiyorlar. Diğer taraftan daha uzun vadede toplumsal olarak okuduğumuzu anlama konusunda bir takım zorluklar yaşıyoruz. Bizde, İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak taşın altına elimize koymak istedik. Hem öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak hem de öğrenim hayatları boyunca girmiş oldukları sınavlarda süreyi en iyi şekilde kullanmalarını ve daha başarılı olmalarını sağlamayı hedefledik. ÖSYM son yıllarda daha uzun paragraf sorularıyla adayların karşısına çıkıyor. Bu sadece Türkçe değil, fizik, fen ve matematik gibi yeni nesil sorularla da karşılaşabiliyoruz. Bunu aşmanın en etkili yolu da anlayarak okumak ve hızlı okumak olduğunu düşünüyoruz. Kısa vadede öğrencilerimize sınavda bu faydayı sağlamayı hedeflesek de uzun vadede daha bilinçli ve okuyan bir toplum olma konusunda destek olmaya çalışıyoruz”

Kesikoğlu, seminer öncesinde öğrencilere İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni tanıtarak, faaliyetlerinden bahsetti.

“Hem yaşam hem sınav başarısı için”

Afşin Final Okulları ve Afşin Final Özel Kişisel Gelişim Kursu Kurucusu Tufan Yanar da, “Final Okulları olarak öğrencilerimize her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Bugün, İstanbul Gelişim Üniversitesinden uzman arkadaşlarımız aramızda ve öğrencilerimize hayatlarının her alanında kullanabileceği ‘Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri’ konusunda bilgi veriyorlar. Hem yaşam hem sınav başarısı için çok önemli bir konuda öğrencilerimize destek olmak bizlerin görevi. Gelişim Üniversitesinden gelerek öğrencilerimize eğitim veren uzman arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ve buna benzer seminer ve konferanslarla öğrencilerimize desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Seminere, Afşin Final Okullarının idarecileri, öğretmenleri ile öğrencileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi