Kahramanmaraş'ta hayırsever bir aile tarafından anneleri adına yaptırılan 24 derslikli ilkokul düzenlenen törenle hizmete açıldı- İlerlemiş yaşına rağmen açılışa katılan Kadriye Kanbur, öğrencilerin ilgisiyle karşılaştı
 
Kahramanmaraş'ta, çocuklarının kendi adına yaptırdığı okulun açılışına katılan anne duygulu anlar yaşadı.
Mado firması tarafından Selçuklu Mahallesi'ne yaptırılan 24 derslikli Kadriye Kanbur İlkokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Vali Şükrü Kocatepe, açılışta yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı çocuklara verilen en güzel hediyenin "okul" olduğunu söyledi.
Kanbur ailesinin sadece kentin değil ülkenin gururu olduğunu belirten Kocatepe, "Yaptıkları bu okul Kahramanmaraş'a yakışmıştır. Bugüne kadar hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan okulların hepsi birbirinden güzel. Başta Kadriye Kanbur hanımefendi olmak üzere tüm hayırseverlerimize eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ise kentte hayırseverlerin desteğiyle yapılan okulların önemli bir eksikliği giderdiğini ifade etti.
Hayırsever iş adamı Atilla Kanbur ise kendilerinin marka serüveninde annelerinin büyük emeği olduğunu dile getirdi.
Hazreti Peygemberin, "Cennet annelerin ayakları altındadır" sözünü anımsatan Kanbur, şöyle konuştu:
"Bu müjdeyle annemezin adına yaptırdığımız okulu tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Annem hakkında söylenecek çok şey var. Aslında tüm anneler hakkında söylenecek çok güzel şeyler var. Annemiz, bizlerin belirli bir yere gelmemizde katkısı çok fazla ve bunu tarif etmemiz mümkün değil."
Kambur, bundan sonra kente bir cami ve gıda üzerine bir okul daha kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi.
Bu arada, ilerlemiş yaşına rağmen adına yapılan okulun açılışına katılan Kadriye Kanbur, öğrencilerin ilgisiyle duygusal anlar yaşadı.
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kanbur, "Çok mutluyum. Herşeyin başı eğitim. İnşallah buradan mezun olan evlatlarımızın hem Kahramanmaraş'a hem ülkemize çük büyük hizmetleri olur. İnsanın isminin hayattayken bir okula verilmesi gerçekten gurur verici. Bu onuru yaşattıkları için evlatlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi