İlkokul 1'inci sınıfa bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler ders başı yapıyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın minik öğrencileri okula alışmalarını kolaylaştırmak için hazırladığı "okula uyum" programı 10-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İlköğretimlere bağlı ana sınıfları için de aynı program uygulanacak. Okullarda düzenlenecek açılış törenlerinin ardından, müdürler velilere uyum programını anlatacak. daha sonra öğrenci ve velilere okullar tanıtılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, mecburi ilköğretim çağına giren 66 aylık çocuklar ile 60-66 aylık arası çocuklardan toplam 2 milyon 313 bin 888 çocuğun evlerine en yakın ilkokula yerleştirildiğini açıkladı. İlkokul birinci sınıflar, önümüzdeki hafta 17 Eylül'de, tüm okulların açılmasıyla hazırlık eğitimine tabi tutulacak.

Bakan Dinçer mesajında, "Yeni eğitim düzenlemesinin en temel esprisi, bunu mümkün kılacak eğitim ortamını oluşturarak her birinizin içindeki potansiyelin ortaya çıkmasına, mutlu ve başarılı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaktır" dedi.

Yeni eğitim öğretim yılında, Türkiye genelinde yapımı tamamlanan 11 bin 536 yeni derslik hizmete girecek. Bakanlığın verilerine göre derslik sayısı geçen yıla göre yüzde 23 oranında artış gösterdi.

187 MİLYON KİTAP SIRALARDA OLACAK

İlköğretimin diğer sınıfları ve liselerde eğitimin başlayacağı 17 Eylül'de, 187 milyon ders kitabı ücretsiz dağıtılacak. Okulların tamamına ulaştırılan ders kitapları, 17 Eylül'de sıraların üzerinde hazır olacak. Kitaplar için 300 milyon lira ödenek ayrıldığı açıklandı. Kitaplarla birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in mesajları da öğrencilere ulaştırılacak.

"4+4+4, 21.YÜZYILI KAYBETME TEZGAHI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimde 4+4+4 sistemini eleştirdi, "21'inci yüzyılı kaybetme tezgâhıdır" dedi. Dün Parti Meclisi'ni toplayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "5 yaşında çocuğu olan aileler büyük bir felaketle karşı karşıya. Türkiye'ye, 21'inci yüzyılı kaybettirmek için yapılan en büyük tezgâhın uygulanma tarihidir 17 Eylül. Türkiye, AKP felaketlerinin en korkunçlarından biriyle karşı karşıya. Bu örtülü köleleşme oyununu bozmak zorundayız. Bu süreçte en büyük güvencemiz annelerimiz. Nene Hatun'un torunları, bu ülkenin 5,5 yaşındaki çocuklarına geri zekâlı damgasını vuran bu edepsizliğe mutlaka haddini bildirmek durumundadır."

BAKAN'DAN "UYUMLU" AÇILIŞ

Millli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, uyum programını, Mamak Kazım Orbay İlkokulu'nda düzenlenecek törenle başlatacak. Okul müdürleri, velilere uygulamanın amaçlarını, yararlarını anlatacak. Daha sonra okul, velilere ve çocuklara tanıtılacak. Velilere ve çocuklara sınıfta uyulacak basit kurallar anlatılacak. Çocuklarla basit tanışma oyunlarının oynanacağı eğitim kapsamında çocuklar, sınıfta serbest oyun da oynayabilecek. Öğretmenlerin hikayeler anlatacağı okul öncesi öğrencileri resim çalışmaları yapacak.

40 BİN ATAMA BUGÜN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bugün, 40 bin kadrolu öğretmen atamasını yapacak. Adaylar, sonuçlarını bakanlığın internet sitesinden öğrenebilecek. Atanan öğretmenler görevlerine 11 Eylül 2012 tarihinden itibaren başlayacak.

 

Editör: Haber Merkezi