Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Dünya Hikâye Anlatıcıları Şöleni, üçüncü ve son gününde gerçekleştirilen etkinliklerle 7’den 70’e vatandaşları masalların evrensel diliyle buluşturdu.
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 2. Uluslararası Dünya Hikâye Anlatıcıları Şöleni, şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilen programlarla sona erdi. Birbirinden renkli etkinlikler, katılımcıları tanıdık masalların izinden düşsel diyarlara uzanan bir yolculuğa çıkardı.
Minikler Masalların Büyülü Dünyasına Yolculuk Etti
Şölen kapsamında Cahit Zarifoğlu Çocuk Sanat Merkezi, Rasim Özdenören Çocuk Kütüphanesi ve Kahramanmaraş Kalesi’nde çocuklara yönelik hikâye ve masal anlatımları gerçekleştirildi.
Anlatıcıların kendilerine özgü üslupları ve etkileyici anlatımlarıyla masalların dünyasına yolculuk yapan minikler, zaman zaman hikâyelere dâhil edilerek düşüncelerini paylaşma fırsatı buldu. Masalların içine yerleştirilen küçük oyunlar sayesinde çocuklar hem eğlendi hem de hayal güçlerini geliştirdi.
Gençler Masallarla Eğlendi
Şölen kapsamında Cemile Akkoyun Gençlik Merkezi’nde de etkinlik düzenlendi. Programa katılan gençler, birbirinden eğlenceli masalları ilgiyle dinledi. Masal anlatımlarıyla dinleme becerilerini geliştirme fırsatı bulan gençler, etkinlik boyunca hem öğrendi hem de keyifli vakit geçirdi.
Masallar Hastaneye Taşındı
Çocuk ve gençlerin yanı sıra toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren şölen kapsamında Yörükselim Devlet Hastanesi’nde de hikâye anlatımı etkinliği gerçekleştirildi.
Hastalara ve sağlık çalışanlarına moral vermek amacıyla düzenlenen programla anlatı kültürü hastane ortamına taşınırken, hikâyeler aracılığıyla her yaştan vatandaşa ulaşılması hedeflendi.




