T.C. Kahramanmaraş 3. (Sulh Hukuk Mah.) Satış Memurluğu Tarafından Dulkadiroğlu'nda 155 M² Müstakil Ev Mahkemeden Satılıktır
İlan.gov.tr’ de verilen bilgilere göre;
2025/1 Satış
Taşınmazın Gazete Veya İnternet Haber Sitesi İlanı
Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2025/1 SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kahramanmaraş İl, Dulkadiroğlu İlçe, Bağlarbaşı Mahalle/Köy, Yol Mevkii, 248 Ada, 2 Parsel, Tapu Durumu: Dava konusu taşınmaz; Kahramanmaraş ili, Dulkadiroğlu ilçesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Yol Mevkii, 248 ada 2 parsel, 155,32 m2 yüz ölçümlü, arsa vasıflıdır.
İmar Durumu: - Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün E-96970365-000-105679 sayı numaralı yazısında; Bağlarbaşı Mahallesi 248 ada 2 nolu parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planı dışında olup mevcut durumu itibarı ile Arkeolojik Sit Alanında kaldığı görülmektedir.1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve üst ölçekli diğer planlardaki durumu hakkında yetki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde bulunduğundan, K.Maraş Büyükşehir Belediyesinden sorulması denilmiştir.
- Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının E-59117952-115.01.99-242392 sayı numaralı yazısında; Bahse konu Dulkadiroğlu İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi 248 ada 2 parsel, 1/5000 ölçekli meri nazım imar planında "III. Derece Arkeolojik Sit Alanı" olarak tanımlı olup, meri nazım imar plan örneği yazımız ekine eklenmiştir, denilmiştir.
- Kültür Ve Turızm Bakanlıgı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün E-71691431-168.99-6521675 sayı numaralı yazısında, Müdürlüğümüz arşivinde yapılan araştırma sonucu Kahramanmaraş ili, Dulkadiroğlu ilçesi, Bağlarbaşı Mahallesi 248 ada, 2 parselde yer alan taşınmazın özel mülkiyete ait olduğu, 26.01.2010 tarih ve 5729 sayılı kararla III. derece arkeolojik sit alanı olarak tescillendiği tespit edilmiştir. 2863 sayılı kanunun 11. maddesi kapsamında Kahramanmaraş ili, Dulkadiroğlu ilçesi, Bağlarbaşı Mahallesi 248 ada, 2 parseldeki korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı yapının satışında bir sakınca olmadığı ancak bu alanda yapılacak her türlü inşai ve fiziki müdahaleden önce Müdürlüğümüzden izin alınması gerektiği hususunda denilmiştir.
Söz konusu taşınmaz tapu kaydında olduğu gibi satılacak olup taşınmaz üzerinde (08/04/2010 tarih 3518 yevmiye sayılı kayıtla) Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığıdır Şerhi bulunduğundan taşınmazın satışı, tapu kaydındaki bu şerh baki kalmak kaydıyla satılacaktır. Taşınmazın satışından sonra taşınmazın tescili tapu kaydındaki şerhler ile birlikte verilecektir.
Ana Taşınmaz: Kahramanmaraş İli, Dulkadiroğlu İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi, 8011. Sokak, No:4 (Tapuda: Bağlarbaşı Mahallesi 248 Ada 2 Parsel ) de bulunan arsa ve üzerindeki taşınmazın, Parsel geometrik olarak dikdörtgen olup, topoğrafik olarak düz bir zemindedir. Parselin sınırlarında tamamen yapı oturumlu ve arka cephesinde kısmen yıkılmış duvar çevrilidir. Parselin kuzeyi 8011.sokağa cephelidir. Parsel üzerinde bodrum + zemin kat + 1.nk = 3 katlı yapı mevcuttur. Yapı yaklaşık 50-60 yıllıktır. Yapı 3/A sınıfında betonarme kargir olarak inşa edilmiştir. Yerinde yapılan ölçümlerde yapının bodrum katı + 75 m2 + zemin katı 110 m2 + 1.nk 90 m2 = 275 m2 kullanım alanına sahiptir. Bodrum katında; müştemilat, depo, Zemin katında; ön cephede 1 adet 1+1 mesken, arka cephede 1 adet mesken 2+1 mesken, 1.nk; 2+1 kullanımlı 1 adet mesken mevcuttur. Yapının dış cephesi astarlı ve boyalı, dış kapısı demir, pencereleri pvc doğrama, mesken zeminleri seramik, duvarları plastik boyalı, iç kapıları camlı ahşap doğramadır. Mutfak tezgahı seramik ve mermer, dolapları ahşap doğramadır. Taşınmaz Dulkadiroğlu ilçesinin doğusunda, Yavuz Selim caddesinin 150 m kuzeyinde, eski yerleşim bölgesinde konumludur. Taşınmazın çevresinde 1-2 katlı müstakil yapılar, 2-4 katlı binalar, dar sokaklar, Şeyh adil mezarlığı, Küçük sanayi sitesi, devlet okulları, sağlık ocakları vb. bulunmaktadır.
Hasar Durumu: Kahramanmaraş İli Dulkadiroğlu İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi 8011. Sokak No:4, 248 Ada 2 Parsel adresinde bulunan HJ7HK askı kodlu yapının hasar durumu HASARSIZ olarak tespit edilmiştir.
- KDV ve Damga Vergilerinin ileride (satış bittikten ve tescil alındıktan sonra) eksik olması durumunda ihale alıcısı bu vergileri tamamlamayı koşulsuz kabul eder.
- Satışın gerçekleşmesi ve kesinleşmesi durumunda hesap numarası bildirmeyen hissedarlara düşen ihale bedeli, ilgili adına Vakıfbank'ta açılacak vadeli hesaba yatırılacaktır.
Başkaca lüzumlu izahat: Deprem sonra imar planında değişiklik yapılıp yapılmayacağı satış memurluğumca bilinmemektedir, imar durumu güncel durumu göstermektedir, satış kararı verildikten sonra yapılacak imar planında değişiklikleri teklif veren kişiler peşinen kabul etmiş sayılır. Teklif veren kişinin güncel imar durumu hakkında belediye ve ilgili kurumlardan bilgi alması tavsiye edilmektedir.
-İhaleye girip teklif verenlerin kalan ihale bedelini yatırmamaları halinde ikinci ihaleye teminatsız giremeyecekleri, teminat bedelini yatırmaları gerektiği ihtar olunur.
Yüzölçümü : 155,32 m2
İmar Durumu : Bağlarbaşı Mahallesi 248 ada 2 nolu parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planı dışında olup mevcut durumu itibarı ile Arkeolojik Sit Alanında kaldığı görülmektedir.1/5000 ölçekli meri nazım imar planında "III. Derece Arkeolojik Sit Alanı" olarak tanımlı olup, meri nazım imar plan örneği yazımız ekine eklenmiştir, denilmiştir.
Kıymeti : 2.657.600,00 TL
KDV Oranı : %20
Kaydındaki Şerhler: Tapu Kaydında Olduğu Gibidir.
Artırma Bilgileri
1.Artırma |
Başlangıç Tarih ve Saati : 01/07/2025 - 10:41 |
2.Artırma |
Başlangıç Tarih ve Saati : 05/08/2025 - 10:41 |
(İİK m.114 ve m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.