Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ve TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenen “Doğa Seninle Güzel, Bilim Seninle Özel” projesinin açılış programı, Kahramanmaraş Doğa ve Fen Okulu’nda gerçekleştirildi.
Açılış programına Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Turan Akpınar, KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tekbıyık ile birlikte il ve ilçe yöneticileri katıldı. Programda, özel gereksinimli bireylerin doğa ve bilimle iç içe etkinlikler aracılığıyla sosyal hayata daha aktif katılım sağlamalarının hedeflendiği vurgulandı.
,
Etkinlik kapsamında öğrenciler için çeşitli oyunlar ve etkinlikler düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan programda, öğrenciler gönüllerince eğlenirken protokol üyeleri de oyunlara katılarak çocukların mutluluğuna ortak oldu.
Proje ile kapsayıcı eğitim anlayışının güçlendirilmesi, özel gereksinimli bireylerin sosyal uyumlarının artırılması ve doğa ile bilim temelli öğrenme süreçlerine aktif katılımlarının sağlanması amaçlanıyor.
Katılımcılar, projenin hem eğitim hem de toplumsal farkındalık açısından önemli katkılar sunacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.





