Dicle Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI


Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlamış olmak koşuluyla öğretim üyesi alınacaktır.
Başvuru süresi, ilanın yayım tarihinden başlamak üzere 15 (on beş) gündür. Kadrolara müracaat eden adayların başvurularının Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan ve (http://www.dicle.edu.tr) adresindeki “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi” kriterlerine uygun olması gerekmektedir. Bu kriterlere uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.
Profesör kadroları daimi statüde olup adaylar; başvurulan anabilim dalını ve başlıca araştırma eserini de belirttikleri dilekçelerine ekleyecekleri doçentlik belgesi, öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, puanlar çizelgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan çalışmalarının 1 takımını dosya halinde; dosyadaki tüm bilgi ve belgeleri de pdf formatında 5 adet taşınabilir belleğe aktararak Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuracaklardır.
Doçent kadroları daimi statüde olup adaylar; başvurulan anabilim dalını belirttikleri dilekçelerine nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenim belgeleri, 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, doçentlik belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan belgelerin 1 takımını dosya halinde; dosyadaki tüm bilgi ve belgeleri de pdf formatında 3 adet taşınabilir belleğe aktararak Rektörlük Personel Daire Başkanlığı’na şahsen başvuracaklardır.
Doktor Öğretim Üyesi kadroları için adaylar; başvurulan anabilim dalını belirttikleri dilekçelerine nüfus cüzdanı fotokopisi, özgeçmiş, puanlar çizelgesi, yabancı dil belgesi, öğrenim belgeleri, 2 adet fotoğraf, ayrıca bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan belgelerin 1 takımını dosya halinde; dosyadaki tüm bilgi ve belgeleri de pdf formatında 3 adet taşınabilir belleğe aktararak kadronun ilan edildiği birime şahsen başvuracaklardır.
İlanımızda; 01.01.2018 tarihinde yürürlüğe giren 2547 sayılı Kanun’un Ek 38’inci maddesi uyarınca belirlenen %30’lik kota kapsamında başvuru yapılabilecek doktor öğretim üyesi kadrosu bulunmamaktadır.
Süresi içerisinde yapılmayan başvurular ile Rektörlüğümüz ve ilgili birimlerce kurulacak başvuru ön değerlendirme komisyonu tarafından ilgili mevzuatın gereğini ve ilan başvuru şartlarını taşımadığı veya eksik belgeli olduğu tespit edilen başvurular ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek, adaylar ilana çıkan kadrolardan yalnızca birine başvurabileceklerdir. Adaylar ilan şartlarında belirtilen hususların tamamını belgelendireceklerdir.
Adayları ilgilendiren başvuru ve atama süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Üniversitemiz web (https://www.dicle.edu.tr/) sayfasından yapılacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Gerekli görülmesi hâlinde ilanın her aşaması iptal edilebilir. Doçentlik kadrosuna profesörler, doktor öğretim üyesi kadrosuna profesör ve doçentler müracaat edemezler. Daha önce Üniversitemizce açılmış herhangi bir kadroya başvurmuş olup, başvurusu halen derdest olanlar ile herhangi bir kadro başvurusuyla ilgili yargı süreci devam edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
Üniversitemiz Rektörlüğünce ilan edilen öğretim üyesi kadrolarına başvuracak adayların; yükseköğretim kurumları tarafından verilen “Eğiticilerin Eğitimi Belgesi”ne sahip olmaları gerekir. Yükseköğretim kurumları dışında alınan Eğiticilerin Eğitimi Belgeleri Rektörlüğümüze bağlı Sürekli Eğitim
Merkezi tarafından onaylanması halinde geçerli kabul edilecektir. (Bu belge atama sürecinde de teslim edilebilecektir.)
Kadroya başvuruda bulunan adaylardan atanmaya hak kazananların atamaları, 11.03.2025 tarihli, E.16760 sayılı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın yazısı ile bildirilen 05.03.2025 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararıyla Üniversitemize vermiş olduğu atama izni kontenjanı dâhilinde yapılacak olup, atama izni kontenjanını aşan hiçbir atama gerçekleştirilemeyecektir.
Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış olsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı hizmet belgesini sunmaları
zorunludur.

BİRİM BÖLÜM ANABİLİM DALI/PROG. KADRO ÜNVANI DERECE ADET AÇIKLAMA
Atatürk Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Hemşirelik Profesör 1 1 Doçentliğini Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği bilim alanında almış olup, infertilite hemşireliği ve insan bakım kuramı alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek
Yüksekokulu
Sağlık Bakım Hizmetleri Yaşlı Bakımı Profesör 1 1 Doçentliğini Sağlık Yönetimi bilim alanında almış olup, yaşlılık ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Yaşlı Bakımı Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında almış olup, ortopedik engelli kadınlar ile ilgili çalışma yapmış olmak.
Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Anestezi Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Hemşirelikte Yönetim alanında almış olup,
karşılanamayan hemşirelik bakımı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek
Yüksekokulu
Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Tıbbi Dokümantasyon ve
Sekreterlik
Doktor Öğretim
Üyesi
1 1 Doktorasını Halk Sağlığı alanında yapmış olup, kas
hastalıkları ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Antrenörlük Eğitimi Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Lisans eğitimini Antrenörlük Eğitimi alanında tamamlamış olup, yüksek lisans ve doktorasını Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı’nda yapmış olmak.
Sporcularda beslenme konusunda çalışmaları olmak.
Çermik Meslek Yüksekokulu Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bankacılık ve Sigortacılık Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Yüksek Lisans ve Doktorasını Muhasebe, Finans ve Bankacılık Anabilim Dalı’nda almış olup, Muhasebe
uygulamaları konusunda çalışması bulunmak.
Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Türk Müziği Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını müzik eğitimi alanında almış olup, halk müziği alanında sanatsal ve bilimsel çalışmaları bulunmak.
DevletKonservatuvarı Türk Müziği Türk Müziği Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını güzel sanatlar eğitimi alanında almış olup, dans eğitimi ve öğretimi alanında bilimsel çalışmaları bulunmak.
DevletKonservatuvarı Türk Halk Oyunları Türk Halk Oyunları Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Türk Müziği alanında almış olup, Türk halk
müziği, kaval icracılığı ve öğretimi konularında çalışmaları olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Profesör 1 1 Doçentliğini Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bilim
alanında almış olup, nükleer manyetik rezonans ile ilgili çalışma yapmış olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Çocuk Diş Hekimliği Doçent 1 1 Doçentliğini Çocuk Diş Hekimliği bilim alanında almış olup, Flor salınımı ve sitotoksisite konularında çalışma yapmış olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Restoratif Diş Tedavisi Doçent 1 1 Doçentliğini Restoratif Diş Tedavisi bilim alanında
almış olup, Diş dokularının mineral yoğunluk dağılımları konusunda çalışma yapmış olmak.
Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Turizm Animasyonu Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Spor Eğitimi alanında yapmış olup, kültürel entegrasyon ve sosyal bütünleşme konularında çalışmaları olmak.
Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bahçe Tarımı Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Bahçe Bitkileri alanında yapmış olup, serin iklim sebze yetiştiriciliği ve organik gübreler üzerine çalışmaları olmak.
Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat İnşaat Teknolojisi Doçent 1 1 Doçentliğini İnşaat Mühendisliği bilim alanında almış
olup, faz değiştiren malzemelerin yapılarda kullanımı konusunda çalışmaları olmak.
Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Elektrikli Cihaz Teknolojisi Doçent 1 1 Doçentliğini Elektrik-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bilim alanında almış olup, mikro şebekelerde sabit güçlü yükler konusunda çalışmaları
olmak.
Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat İnşaat Teknolojisi Doçent 1 1 Doçentliğini İnşaat Mühendisliği bilim alanında almış olup, betonarme binalarda dinamik analiz ve sismik dirençlilik konusunda çalışmaları olmak.
Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Elektrik Doçent 1 1 Doçentliğini Elektrik-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bilim alanında almış olup, nükleer enerji ve sıfır emisyon alanında çalışmaları olmak.
Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Basım ve Yayım Teknolojisi Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Gazetecilik alanında almış olup, sosyal medya ve mahremiyet alanında çalışmaları olmak.
Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Peyzaj ve Süs Bitkileri Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Peyzaj Mimarlığı alanında almış olup, rüzgâr enerji santrallerinin planlanması ile ilgili çalışması olmak.
Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Farmasötik Botanik Doçent 1 1 Doçentliğini Farmasötik Botanik veya Biyoloji alanında almış olup, bitkilerin moleküler filogenisi ve enzim saflaştırması üzerine çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi İstatistik İstatistik Teorisi Doçent 1 1 Doçentliğini Matematik alanında almış olup,
istatistiksel yakınsaklık alanında çalışmaları olmak.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Ceza ve Ceza Usulü Hukuku Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Kamu Hukuku alanında yapmış olup, ceza hukuku ve ceza muhakemesi hukuku alanlarında akademik çalışmalar yapmış olmak.
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Milletlerarası Özel Hukuk Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Özel Hukuk alanında yapmış olup,
milletlerarası özel hukuk alanında çalışmalar yapmış olmak.
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Medeni Hukuk Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Özel Hukuk alanında yapmış olup, aile ve miras hukuku alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Sağlık Yönetimi Doçent 1 1 Doçentliğini Yönetim ve Strateji alanında almış olup,
evde sağlık hizmeti planlaması üzerine çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat İktisat Politikası Doçent 1 1 Doçentliğini Ekonometri bilim alanında almış olup, gelir eşitsizliği ve sağlık ekonomisi üzerine çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Siyaset ve Sosyal Bilimler Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Siyaset ve Sosyal Bilimler alanında
yapmış olup, dini gruplar ve popülizm konularında çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Pazarlama alanında yapmış olup,
dönüştürücü tüketici araştırmaları konusunda çalışma yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Siyaset ve Sosyal Bilimler Profesör 1 1 Doçentliğini Avrupa Birliği bilim alanında almış olup, SSCI indekslerinde taranan dergilerde en az iki yayınlanmış makalesi bulunmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Profesör 1 1 Doçentliğini Temel İslam Bilimleri bilim alanında
almış olup, hadis meseleleri ve Müslüman ilim adamları alanında çalışmaları olmak.
İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Türk İslam Edebiyatı Profesör 1 1 Doçentliğini İslam Tarihi ve Sanatları bilim
alanından almış olup, İslami edebiyat üzerinde çalışmaları olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Felsefesi Doçent 1 1 Doçentliğini Din Felsefesi bilim alanında almış olup,
ilahi nedensellik alanlarında çalışmaları olmak.
İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Türk İslam Edebiyatı Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını İslam Tarihi ve Sanatları alanında almış
olup, Klasik Türk Edebiyatı ve Karşılaştırmalı Edebiyat alanlarında çalışmaları olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Sosyolojisi Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Felsefe ve Din Bilimleri alanında almış olup, ilk dönem batı marksistlerinin din- iktidar görüşleri
alanında çalışmaları olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri İslam Felsefesi Doktor Öğretim Üyesi 1 1 İslam Felsefesi alanında doktora yapmış olup, İslam felsefesinde insan, ahlak ve siyaset alanlarında çalışmaları olmak.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Reklamcılık ve Tanıtım Doçent 1 1 Doçentliğini İletişim Çalışmaları bilim alanında almış olup, siyasal katılım ve iletişim teknolojileri ile kurumsal sosyal sorumluluk ve etik ilişkisi
konularında çalışma yapmış olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bina Bilgisi Profesör 1 1 Doçentliğini Mimarlık bilim alanında almış olup, geleneksel ve modern mimaride enerji etkin tasarım konularında çalışmaları olmak.
MühendislikFakültesi Makine Mühendisliği Mekanik Doçent 1 1 Doçentliğini Makine Mühendisliği bilim alanında almış olup, çevresel şartların kompozit malzemeler üzerindeki etkileri alanında çalışmalar yapmış olmak.
MühendislikFakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik Tesisleri Doçent 1 1 Doçentliğini Elektrik-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bilim alanında almış olup, elektrik güç sitemlerinin makine öğrenmesi yöntemleri ile analizi konusunda çalışmaları olmak.
MühendislikFakültesi Maden Mühendisliği Maden İşletmesi Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Maden Mühendisliği alanında yapmış olup, mermer yüzey kalitesinin optimizasyonu alanında doktora yapmış olmak.
MühendislikFakültesi BilgisayarMühendisliği BilgisayarDonanımı Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Bilgisayar Mühendisliği alanında almış olup, yüz ifadesi ve cilt lezyonlarının görüntü tabanlı analizi alanlarında SCIE kapsamında çalışmaları olmak.
MühendislikFakültesi İnşaat Mühendisliği Geoteknik Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Geoteknik alanında yapmış olup, kapiler bariyer sistemleri ile donma- çözülmenin zeminler üzerindeki etkileri alanlarında çalışmaları olmak.
Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar Görsel Sanatlar Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Resim-İş Eğitimi alanında yapmış olup, Kolaj tekniği ile ilgili sanatsal çalışmalar gerçekleştirmiş olmak.
Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesi Sosyoloji KurumlarSosyolojisi Doçent 1 1 Doçentliğini Sosyal-Kültürel Antropoloji bilim alanında almış olup, Türkiye antropolojisi ve göç alanlarında çalışmaları olmak.
Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Arap Dili ve Edebiyatı Doçent 1 1 Doçentliğini Dünya Dilleri ve Edebiyatları bilim
alanında almış olup, Arap Dili ve Edebiyatı alanında çalışmaları olmak.
Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesi Tarih Eskiçağ Tarihi Doçent 1 1 Doçentliğini Eskiçağ Tarihi bilim alanında almış olup, Anadolu tarihi coğrafyası konusunda çalışmaları olmak.
Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesi Psikoloji Gelişim Psikoloji Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını psikoloji alanında almış olup, Menopozal dönemler ve travmatik yaşantılarla ilgili çalışmaları olmak.
Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Güney-Doğu (Karluk) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi alanında almış olup, Özbek Türkçesi üzerine çalışmaları olmak.
Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları İngiliz Dili ve Edebiyatı Doktor Öğretim
Üyesi
1 1 Doktorasını Amerikan Kültürü ve Edebiyatı alanında
yapmış olup, göç üzerine çalışmaları olmak.
Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Kürt Dili ve Edebiyatı Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Kürt Dili ve Kültürü alanında almış olup, Zazaca lehçesi üzerinde Dilbilim ve modern Kürt edebiyatıyla ilgili çalışmaları olmak.
Silvan Meslek Yüksekokulu BilgisayarTeknolojileri BilgisayarProgramcılığı Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Teknoloji ve Bilgi Yönetimi alanında yapmış olup, derin öğrenme tabanlı biyomedikal görüntü işleme konularında çalışmaları olmak.
Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Havacılık Yönetimi Doçent 1 1 Doktorasını Sivil Havacılık Yönetimi alanında almış
olup, finans alanında doçentlik unvanı almış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Profesör 1 1 Doçentliğini Radyoloji alanında almış olup, ShearWave elastografi ve Nöroradyolojik ileri MR teknikleri konularında çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Profesör 1 1 Doçentliğini İç Hastalıklar alanında almış olup, Gastroenteroloji yan dal uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Acil Tıp Profesör 1 1 Doçentliğini Acil Tıp bilim alanında almış olup, yanık hastalarında yanık şoku üzerine çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Profesör 1 1 Doçentliğini Radyoloji bilim alanında almış olup, çocuklarda radyolojik olarak görüntülemelerde B12 vitamini eksikliği konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göğüs Cerrahisi Profesör 1 1 Doçentliğini Göğüs Cerrahisi bilim alanında almış olup, göğüs cerrahi hastalarında hiperbarik oksijen tedavisi ile ilgili çalışması olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Profesör 1 1 Doçentliğini Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bilim alanında almış olup, homozigot familyal hiperkolesterolemi ile ilgili çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Doçent 1 1 Doçentliğini Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bilim alanında almış olup, Fleb cerrahi teknikleri ile ilgili bilimsel çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Histoloji ve Embriyoloji Doçent 1 1 Doçentliğini Histoloji ve Embriyoloji bilim alanında almış olup, Serebral iskemi- reperfüzyon hasarı üzerine çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Acil Tıp Doçent 1 1 Doçentliğini Acil Tıp bilim alanında almış olup, çocuklarda kardiyak değerlendirme alanında çalışma yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 1 Doçentliğini Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları bilim alanında almış olup, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunda üst bilişlerle ilgili çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Tıpta uzmanlık eğitimini Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında almış olup, düşük doğum ağırlıklı çocuklarda yaşam kalitesi ve psikolojik sorunlar konusunda akademik çalışma yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Tıpta uzmanlık eğitimini Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında almış olup, dijital ebeveynlik farkındalığı konusunda çalışma yapmış olmak
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Doçent 1 1 Doçentliğini Beyin ve Sinir Cerrahisi bilim alanında almış olup, hidrosefalide şant enfeksiyonunda yeni indeksler konusunda çalışma yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 1 Doçentliğini Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında almış olup, ergenlerde internet bağımlılığı ve depresyon
alanında çalışma yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyokimya Doçent 1 1 Tıpta uzmanlığı ve doçentliğini Tıbbi Biyokimya
alanında yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyokimya Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Doktorasını Tıbbı Biyoloji alanında almış olup, pediatrik hastalarda FMF yaygın mutasyonları alanında çalışması olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 1 Çocuk Romatoloji uzmanı olup, doçentliğini Çocuk Romatoloji bilim alanında almış olmak. Juvenil sistemik lupus eritematozus ile ilgili çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Tıpta uzmanlık eğitimini Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında almış olup, Çocuk Göğüs Hastalıkları yan dal uzmanlığına sahip olmak.
Kistik fibrozis’li hastalarda dijital sağlık uygulamaları
konusunda çalışması olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda doktora yapmış olmak. Deneysel korozif özofageal yanıklar ile ilgili çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri İmmünoloji Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Tıbbi Biyoloji doktora mezunu olup, hematolojik maligniteler ve trombofili gen mutasyonları konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Göğüs Hastalıkları Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Tıpta uzmanlık eğitimini Göğüs Hastalıkları alanında almış olup, NAPLES prognostik skorunun değerlendirilmesi ile ilgili çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Histoloji ve Embriyoloji Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, doktorasını Histoloji ve Embriyoloji alanında yapmış olmak. Epilepsi, kognitif fonksiyonlar ve sperm immunohistokimyasi üzerine çalışmaları olmak.
Veteriner fakültesi Zootekni ve Hayvan
Besleme
VeterinerlikZootekni Doçent 1 1 Veteriner Fakültesi mezunu olup, Veteriner Zootekni alanında doçent unvanı almış olmak.
Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler VeterinerlikCerrahisi Doçent 1 1 Veteriner Fakültesi mezunu olup, Veteriner Cerrahisi alanında doçent unvanı almış olmak.
Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekoloji Doktor Öğretim Üyesi 1 1 Veteriner Fakültesi mezunu olup, Veteriner Cerrahisi alanında doktora yapmış olmak ve yaban hayvanları üzerine çalışması bulunmak.
Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Fitopatoloji Profesör 1 1 Doçentliğini Bitki Koruma bilim alanında almış olup, Fitopatoloji Anabilim Dalı’nda Herboloji konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Tarla Bitkileri Profesör 1 1 Doçentliğini Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı alanında almış olup, endüstri bitkileri ıslahı konusunda çalışmaları olmak.
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Türkçe Eğitimi Profesör 1 1 Doçentliğini Yeni Türk Edebiyatı bilim alanında almış olup, edebiyat ve eğitim tarihi üzerine çalışmaları bulunmak.
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Profesör 1 1 Doçentliğini Eğitim Bilimleri (Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme) bilim alanında almış olup, çok yüzeyli
Rasch modeli üzerine çalışmaları bulunmak.
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Sosyal Bilgiler Eğitimi Doçent 1 1 Doçentliğini Temel Eğitim (Sosyal Bilgiler Eğitimi) bilim alanında almış olup, iklim değişikliği endişesi ve sosyal adalet konularında çalışmaları bulunmak.
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Zihin Engelliler Eğitimi Doçent 1 1 Doçentliğini Zihin Engelliler Eğitimi bilim alanında almış olup, zihinsel yetersizlikler, dijital müdahale ve öğrenme güçlüğü üzerine çalışmaları bulunmak.
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Sınıf Eğitimi Doçent 1 1 Doktorasını Sınıf Öğretmenliği, Doçentliğini Sosyal Bilgiler Eğitimi alanında almış olup, ilkokul sosyal bilgiler eğitiminde otantik öğrenme konusunda çalışmaları bulunmak.

Kaynak: HABER MERKEZİ