Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Ziraat Odası Mahalle Delegeleriyle ve mahalle muhtarlarıyla  tanışma ve kaynaşma yemeğinde buluştu.
Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar,  mahalle muhtarları ve 27 Aralık 2014 tarihinde yapılan delege seçiminden çıkan delegelerle Afşin Beyaz Saray Et Lokantası’nda düzenlenen programla bir araya geldi.
Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, 2014 yılında kuraklığa bağlı olarak çiftçinin ektiği bütün ürünlerde %50 düşüş yaşandığını belirtti. Akpınar, "2014 yılı çiftçilerimizin kara günü oldu."dedi.
Yemek sonrası bir konuşma yapan Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, “ Öncelikle düzenlediğimiz yemeğimize hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada Ziraat Odamızın yeni seçilen delegelerimizle tanışma ve çiftçilerimizin sorunlarını masaya yatırmak üzere toplandık.Afşin'e Ziraat Odası 1998 yılında kuruldu ve Afşin Ziraat Odası olarak çok yol aldı. Odamız Afşin'deki çiftçilerimize hizmet ediyor. Çiftçilerimize her zaman kapılarımız sonuna kadar açık oldu ve her zaman çiftçi dostu olduk. Çiftçilerimizin sorunlarını dinleyerek en güzel hizmeti yapmaya çalıştık. Afşin Ziraat Odası önümüzdeki şubat ayında seçime gidecek ve oda başkanını belirleyecek. 2014 yılı bütün çiftçilerimiz için çok kötü geçti. Çünkü ülkemizde olduğu gibi Afşin'imizde de kuraklık etkili oldu ve çiftçilerimiz 2014 yılında çok zorlandı. Çiftçimiz tarlasına ne ektiyse kuraklığa bağlı olarak olmadı.  Geçen yıl ile kıyasladığımızda %50-60 ürünlerde düşüş var.  Çiftçimizi ilk önce Mart ayında yaşanan don olayı vurdu. Mart ayında yaşanan o soğukta şuanda Afşin'de ne elma var, ne ceviz var, ne kaysı var. Çiftçilerimiz ilk önce soğuktan dolayı hiç bir verim alamadı. Daha sonra kuraklık başladı ve çiftçilerimiz bu seferde tarlalarına ektiği mahsulü alamadı. 2014 yılında bütün olumlusuzluklar çiftçimizi vurdu. Bu yıl ayçiçeği veriminde çok büyük bir düşüş yaşandı. Geçen yıl ayçiçeğinin kilosu 5 TL'den satılıyordu ama bu dönem hem verim az oldu hem de fiyatı 3-3,5 TL'den işlem görüyor.  Tarlasına buğday ve arpa eken çiftçilerimizde istedikleri verimi alamdı kuraklıktan dolayı. Tarlasına pancar eken çiftçilerimizde zorlanmakta, geçen dönemlerde 19-20 çıkan şeker oranı  bu dönemde 12-13 arasında çıkmakta. 2014 yılı çiftçi açısından çok kötü geçti, bütün ürünlerde %50 düşüş yaşandı." şeklinde konuştu.
Akpınar konuşmasını şu şekilde sonlandırdı;
"Adatepe Barajımızın kanal ihalesi bu ay içerisinde yapılacak. İnşallah en kısa zamanda tarlalarımıza suyu kavuşturacak olan kanallar tamamlanır ve çiftçilerimiz rahat bir nefes alır. Adatepe Barajının yanı sıra Karakuz Barajının tamamlanmasının ardından Afşin çiftçi bölgesi olacak. Barajlarımız çiftçilerimize su sağladığı takdirde çiftçilerimiz tarlalarına istedikleri ürünleri ekebilecek ve Afşin'in ekonomisine can katacak. İnşallah Afşinli çiftçiler olarak arpa, buğday ekmekten kurtulacağız. "
Editör: Haber Merkezi