MHP Onikişubat İlçe Başkanı Şeker: " Zehirlenme olayında, sorumlular görevden alınmalıdır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, Elbistan’da meydana gelen zehirlenme olayına tepki göstererek sorumluların görevini bırakması ya da görevden alınması gerektiğini savundu.

Kahramanmaraş’ın su kaynakları bakımından Türkiye’de birinci, dünyada 3. sırada olduğuna dikkat çeken Şeker, ancak Elbistan yaşanan olayların bu kaynakların korunması anlamında ilin son sıralarda yer alındığını daha net gösterdiğini ileri sürdü.

Elbistan'daki zehirlenme olayı ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan MHP Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, şu ifadelere yer verdi:

"Elbistan ilçemizde çağımızda olmaması gerek vahim olayla karşı karşıya kaldık. Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren çeşitli şikâyetlerle hastaneye akın eden yaklaşık 5 bin kişinin olduğu söylenmekte ve bu sayının giderek arttığını öğrendik. Zehirlenmenin içme sularından kaynaklandığı gözle görülür olması olayı daha da vahim hale getirmektedir. Öncelikle Elbistan’da yaşayan hemşehrilerime acil şifalar diliyor, böyle bir olayın tekrarlanmaması adına önlemlerin acilen alınması gerektiğini düşünerek yetkilileri göreve davet ediyorum.

Kahramanmaraş su kaynakları zenginliğinden, Türkiye’de birinci, dünyada üçüncü sırada olduğunu hatırlatmak istiyorum. Maalesef su kaynakları koruma konusunda son sıralarda olduğumuzu bu yaşanan olaylarda daha net görmekteyiz. Elbistan’da arıtma tesisi olmamasından dolayı içme sularına kirli ve kanalizasyon sularının karışma ihtimalini gözardı edemiyoruz, alt yapı sorunları boruların yenilenmesi veya gelişi güzel döşenmemesi, depoların korunması, içlerinin temizliği ve klorlama hizmetinin titizlikle yapılması halinde bu olayları yaşamayız. Bu Elbistan’da ve diğer ilçelerimizde yaşayan hemşehrilerimizin suçu değildir, bu sorumsuzluğu vatandaşlarımıza kimse fatura etmeye çalışmasın. Bu işin sorumlusu KASKİ Genel Müdürü ve Elbistan KASKİ Şube Müdürü başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanıdır.

Bu tip olaylar ilçelerimizde daha önceden yaşanmıştır. Çünkü bu sorumsuz yöneticiler görevde oldukları süre boyunca iş yapılamaz, sadece gün geçer, gün geçerken cezasını bizler çekeriz ve koltuk saltanat meraklıları devam ederse durum daha da vahim hale gelmesi muhtemeldir. Bu koltuk meraklıları biran önce görevlerini bırakmak zorundadır yada görevden alınmalı, yerlerine işin uzmanları, liyakat sahibi insanlar getirilmelidir. Konu insan sağlığıdır en önemlisi de zaten budur.

Büyükşehir Belediye Başkanı, merkez dahil olmak üzere tüm ilçelerimizde arıtma tesisi yapmalı, alt yapıya önem fazlasıyla verilip, su kaynaklarımız koruma ve alt yapıda yenilenmesi gereken yerleri acilen yenileyip, içme sularımızı koruma altına almamız gerekmektedir.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı senin yaptığın iş kolayına kaçmak, sorun olan yerde bir süre hazır su dağıtımı yapıp, sonuç gelsin bakalım suları kaynatıp içelim gibi söylemlerde bulunmak kaçamak yapmak yanlıştır.

Hazır Su Fabrikası kurdunuzda bizim mi haberimiz yok?

Sorun ortada, Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ Genel Müdürlüğünün sorumsuz yöneticileridir. Sorumsuz yöneticiler ve işlerini iyi bilmeyen kişiler bilerek orda tutuyorsan sende bu vebale ortaksın Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı.

Başta KASKİ Genel Müdürü olmak üzere sorumlular bir bir görevden alınması size öncelikli tavsiyemizdir, bu KASKİ’nin yediği ilk halt değildir, daha öncedende zehirlenme gibi vakalar yaşamışızdır.

Şimdi hakkımız olan soruları, vatandaşlarımız adına soruyoruz ve cevabını bekliyoruz.

Sorumlusu kimdir?

Çözüm nasıl gerçekleşecektir?

Sorumlulara bir yaptırım uygulanacak mıdır?"

 

Editör: Haber Merkezi