Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen suç örgütü, jandarmanın şafak vakti düzenlediği eş zamanlı operasyonla çökertildi. Yaklaşık 100 jandarma ekibinin katıldığı operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
Alınan bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesinde S.Ş. (35) liderliğindeki bir suç örgütünün Gaziantep ve Güneydoğu illerinden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri ilçe ve çevre köylerde piyasaya sürdüğü istihbaratı üzerine harekete geçti.
S.Ş. ve 17 çete üyesi, mahkemeden alınan iznin ardından teknik ve fiziki takibe alındı. Aylar süren çalışmanın ardından delilleri toplayan jandarma, operasyon için düğmeye bastı. Sabah saatlerinde Narlı Belde Jandarma Komutanlığı’nda toplanan KOM, istihbarat, asayiş, komando ve Pazarcık İlçe Jandarma Komutanlığı birliklerinden oluşan 100 kişilik operasyon ekibi, 18 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi.
Narkotik köpeği Rende’nin de görev aldığı operasyon anları, saniye saniye görüntülendi. Bu arada operasyona katılan askerlerin, evlere girişlerde gösterdiği hassasiyet de kameralara yansıdı. Gözaltı kararı çıkan şahısların evlerine galoşsuz giriş yapmayan askerler, şahısları etkisiz hale getirip gözaltına aldı.
Ayrıca, operasyonun okul giriş saatine denk gelmesi de farklı görüntüler ortaya çıkardı. Okullarına gitmek için evlerinden ayrılan çocuklar, operasyona katılan askerleri şaşkın gözlerle izledi.
Operasyonda, örgüt lideri olduğu öne sürülen S.Ş., örgüt üyeleri M.M., M.A.U., İ.B., M.D., Ş.Ç., O.B.K., A.I., A.E.E., S.A., S.B.K., A.S., N.G., Y.A., A.Ş. ve H.K. gözaltına alındı. Zanlılara ait ikametlerde yapılan aramalarda, 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kendilerine hedef kitle olarak öğrencileri seçtikleri öğrenilen zanlıların, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Şehir dışında olan 2 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Editör: Haber Merkezi