Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesi öğrencileri, Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında kampus içerisinde fidan dikti.
Orman Bölge Müdürlüğü ve TEMA'nın da katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte, yüzlerce selvi fidanı toprakla buluşturuldu. KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bektaş'ın da katıldığı etkinlikte konuşan Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, tüm orman çalışanlarının gayesinin daha yeşil, daha yaşanabilir ve daha müreffeh bir Türkiye'nin oluşmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Orman teşkilatında görev alan tüm fertlerin ulvi bir görev icra ettiğini kaydeden Coşkun, öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Coşkun, "Bu anlamda sizlerin bu ulvi ve bir o kadar da zor mesleği seçmesi bizleri sevindiriyor. Ülkemizin topraklarının yüzde 26'sını ormanlarımız oluşturuyor. Bu ne demek ülkenin topraklarının üçte birinin yönetimi sizin uhdenizde bulunuyor. Yani bu ormanların sorumluluğu sizin omuzlarınızda. Bu yönüyle bu toprakların bizden sonraki kuşaklara, erozyona maruz kalmaksızın ulaştırılabilmesi için sizlere büyük sorumluluk düşüyor" dedi.
Orman çalışanlarının, jandarmayla birlikte ülkenin en ücra köşesinde kamu görevi yerine getirdiğini anımsatan Coşkun, öğrencileri doğa elçisi olarak nitelendirdi. Orman dikiminin de ancak belli dönemlerde yapılabildiğini dile getiren Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu ülkenin topraklarının yok olmamasında hepimize görev düştüğü gibi sizler yarın birer elçi olarak ülkemizin farklı bir köşesinde görev alacaksınız. Öyle ki kamu görevi noktasında sadece jandarma ve ormancıların gittiği kuş uçmaz kervan geçmez yerlere gideceksiniz. İşte bütün bunları düşündüğümüzde nasıl bir ulvi görev yaptığınız ortaya çıkıyor. Değinmek istediğim diğer bir konu ise biliyorsunuz fidanlar ancak belli bir dönemde dikilebiliyor. Ben şunu ifade etmek istiyorum. Diğer her konuda taklitçilik iyi bir şey olmamakla birlikte ağaç dikiminde taklitçilik güzel bir şeydir. Bu noktada doğayı taklit etmemiz gerekiyor. Siz doğayı taklit etmezseniz, doğanın dilinden konuşmazsanız doğa sizin çalışmalarınızı kabul etmez. Bu nedenle bu mevsimde ağaç dikmeliyiz doğayı taklit etmeliyiz."
Konuşmaların ardından akademisyenler, orman çalışanları ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu. -
Editör: Haber Merkezi