Emniyet Müdürü Metin Aşık’ın da katıldığı programla hünerlerini sergileyen yunus timleri, ‘göreve hazırız’ mesajı verdi. Ekipleri tebrik eden Aşık, 14 yunus timinin kentte asayiş için hizmet vereceğini söyledi.

Yunus timlerinin genç ve pratik yapıları ile vakalara anında müdahalede etkin rol alacağını ifade eden Aşık, “Bölgenin yeşil alanlarının çok olması ve otomobilin girmediği yerlerdeki asayişsizlikle alakalı, parklar bahçeler gibi mekanlarda yunuslarla birlikte daha pratik ve hızlı müdahale şansımız olacak. Gördüğünüz gibi arkadaşlarımız eğitimlerini tamamladılar. Onların genç ve dinamik olmasıyla beraber buradaki hizmetler daha da verimli olacak. Bildiğiniz gibi trafikte çalışan motorlu ekiplerimize şahin, asayişte çalışanlara ise yunus diyoruz. Şahin ekiplerimizde bizim geldiğimizde toplam 6’ydı. Şimdi 10’a çıkartıyoruz. En önemlisi eskiden tek vardiya görev yapıyordu şahin ve yunuslarımız. Şimdi çift vardiya çalışacaklar” diye konuştu.

Aşık, bugün yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile merkeze alınmasına yönelik yöneltilen bir soruya ise “Devlet memurluğu atamayla başlıyor, atamayla bitiyor. Her şeyin bir başlangıcı ve bitimi var” yanıtını verdi.

Bir yılı aşkın süredir Kahramanmaraş’ta hizmet verdiğini ve alnının akıyla görevini teslim etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Aşık, şöyle konuştu:

“Gece gündüz demeden arkadaşlarımla, toplumun beklentilerine cevap vermeye ve hizmet üretmeye gayret ettik. Elde ettiğimiz neticelere baktığımızda 2012 ile 2013’ü mukayese ettiğimizde evden hırsızlıklarda şehir merkezinde yüzde 37 azalma sağladık. İşyerinden hırsızlıklarda yüzde 30’luk bir azalma sağladık ve tüm mala karşı işlenen suçlarda da yüzde 20 il genelinde bir ortalamayla 2013’ü kapattık. Geldiğimden bu yana 72 tane huzur toplantısı yaptık. Bu huzur toplantılarının dışında da hep vatandaşlarımızın içinde olmaya çalıştım. Onların isteklerini, beklentilerini, her şikayet bir armağandır prensibiyle güvenlik hizmetine katkılarının olmalarını sağladım. Çok da verimli oldu. Şöyle ki, 2012 yılı içerisinde 900 civarında tutuklanan şahıs varken, 2013 yılında bin 400 tutuklanan şahıs. Yaklaşık yüzde 50’lik bir artış yakaladık. Vatandaşın memnuniyeti bizim birinci hedefimizdi. Bundan önce görev yaptığımız yerlerdeki gibi buradan ayrılırken de vicdanen rahatım. Bu bir görev değişimi. Yüzümüzün akıyla bitirmek noktasında bir sıkıntımız yok. Böyle bir tayin beklemiyorduk ancak büyüklerimizin ve görev verenlerin görevden alması gibi yorumlamak lazım. Ben, bizlere her zaman destek veren vatandaşlarımıza ve çalışmalarımızda yanımızda olan basın mensuplarına teşekkür ediyorum.”

Aşık, daha sonra yunus ekibinde görevli polis memurlarını tebrik etti. Programa emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve çok sayıda emniyet amiri katıldı.





Editör: Haber Merkezi