Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, önümüzdeki günlerde Elbistan'da faaliyete başlayacak olan Hizmet Noktası'nda görev yapacak olan iş ve meslek danışmanlarının işsizle işvereni bir araya getirerek, istihdam oluşumuna katkı sağlayacaklarını, bu sayede işsizlere iş kapısı aralayacaklarını söyledi.
Güneşli Camisi karşısında tuttukları büronun hazırlıklarını yaptıklarını ve yeni bina yapılana kadar hizmetlerin buradan sürdürüleceğini belirten Yüce, hizmet noktasının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 1 şube müdürü, 5 iş ve meslek danışmanı ve 2 memurun görev yapacağı hizmet noktası ile ilçedeki işsizliği azaltmak için çaba sarf edeceklerini belirten Yüce, bunun için iş ve meslek danışmanlarının iş yerlerini düzenli bir şekilde ziyaret edeceğini, her iş yerinin bir danışmanı olacağını söyledi.
Yüce, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Biliyorsunuz 5084 Sayılı Teşvik Yasası'ndan dolayı teşvik kalktı. İş-Kur aracılığıyla alınan veya İş-Kur'un meslek eğitim kurslarından mezun olan kişileri çalıştırmak SGK primlerinde büyük avantaj sağlıyor. İnşallah bunu buradaki personellerimiz vatandaşlarımıza, iş adamlarımıza, esnaflarımıza en iyi şekilde anlatacak. Ayrıca Sağlık Bakanlığımızda olduğu gibi artık bundan sonra her işverenimizin, işsizimizin aile hekimi gibi iş ve meslek danışmanı olacak. Ben bunları kendilerine zimmetliyorum, periyodik bir şekilde gidip iş yerlerini ziyaret edip onların ihtiyaç duyduğu elemanlarla buluşturacaklar. Yani işsizlerle işçi arayanları buluşturacağız ve 2 kişi çalıştırana 1 kişi de biz veriyoruz. Ondan sonra 10'da 1 oranında 6 ay süreyle maaşını ve sigortasını biz yatırıyoruz. Birçok esnafımızın bundan haberi yok. Artık bunları buradaki elemanlarımız yerel basınla duyurarak devletimizin vermiş olduğu bu imkanlardan Elbistan ilçemizin daha fazla faydalanması noktasında, 1 tane daha fazla asgari ücretin Elbistan'a girmesi noktasında elimizden geleni yapacağız."
 
Editör: Haber Merkezi