Afşinli hemşehrimiz Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in “Kur’an’da Aile Modeli” isimli kitabı okuyucularıyla buluştu.
Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümünde Eğitim Görevlisi olarak çalışan Afşinli hemşehrimiz Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in “Kur’an’da Aile Modeli” isimli kitabı yayımlandı. 287 sayfadan oluşan kitapta, Kur’an’a göre aile hayatı nasıl olması gerektiğini ve Kur’an’ın zikrettiği örnek ailelere yer verildi.
Ailevi sorunlar yaşayan bir çok kişiye katkı sağlayacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çelik, “Günümüz toplumunda ailevi değerlerin kaybolmaya yüz tutmasından dolayı, aile konusunun ele alınması daha da önemli hale gelmiştir. Mevcut olan sorunlara ışık tutması dü­şüncesi ile bu konuyu incelemeyi uygun gördük. Bu alanda bugüne kadar değişik çalışmalar yapılmış olsa da, Kur'an'da ele alınan aile modelleri ile ilgili olarak yeteri kadar incelenmiş bir çalışma yapılmadığı göze çarpmaktadır. Bu çalışmanın, ailevi anlamda sorunlar yaşayan bir çok kişiye katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. İçerisinde bulunmuş olduğu ailevi sorunlara, tarafsız samimi bir gözlemle Kur’an penceresinden bakan kimse kendisi için bir çözüm noktası bulacaktır.” İfadelerine yer verdi.
 
Hüseyin Çelik Kimdir?
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 1970 tarihinde doğdu. Afşin İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi (1989). Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu (1994). Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı (1994-2010). Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalı'nda "Kur'an Ahkamının Tağayyürü (Değişimi) Meselesi" adlı tez konusuyla Prof. Dr. Mevlüt Güngör danışmanlığında yüksek lisansını tamamladı (1997). Aynı bölümde doktora çalışmalarına başladı (1999). "Kur'an'da Ruh" adlı tez konusuyla doktorasını Prof. Dr. Mevlüt Göngör danışmanlığında tamamladı (2004). Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı (2010-2012). Hâlen Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Tefsir Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
 
Editör: Haber Merkezi