MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız’a Emirilyas Köyü’nden destek ziyareti gerçekleşti.
Uzun araç konvoyu ile MHP Afşin Seçim Bürosu’na gelen kalabalığa seslenen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Üniversite sınavlarının Afşin’de yapılması için defalarca mecliste hem konuşma hem de soru önergesi verdiğini söyledi.
Milletvekili Dedeoğlu, “Bu coşkulu kalabalığın huzurunda olmaktan gurur duyuyorum. Bizleri desteklemek için gelen tüm Afşinlilere teşekkür ediyorum. Halkımız şuanda pankartlar açmış üniversite sınavları neden Afşin’de yapılmıyor diye, peki ben sizlere soruyorum üniversite sınavları neden Afşin’de yapılmıyor. Buranın bir sahibi yok mu? Sizler meclise altı tane milletvekili göndermediniz mi? Milliyetçi Hareket Partisine vatandaşlarımız demiş ki, sen muhalefetsin ve muhalefet olarak bu ülkenin eksikliklerini, yanlışlarını ve doğrularını söyleyeceksin. Ben sizlerin milletvekili olarak üniversite sınavlarının neden Afşin’de yapılmadığını defalarca mecliste dile getirdim. Afşin’in ne suçu var dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. Bunlar zannediyorlar ki Afşin’in sahibi yok ama biz çok emin adımlarla belediyeyi almak için geliyoruz. Ben Afşin’in her sorununu mecliste dile getiriyorum ve sorunların çözümü için tek başıma mücadele ediyorum mecliste. Afşin’de hava kirliliği var diyorum, üniteler bozuk diyorum ama bütün bunlara kulak kapatıyorlar bizi duymazdan geliyorlar. Şimdi yeni bir kanun çıkarttılar ve 2018 yılına kadar santrallere ceza yazmak yasak. Şimdi 30 Mart’ta yapılacak olan belediye seçimlerinde ilk önce belediyenin iktidarı, arkasında 2015 yılında yapılacak olan milletvekilliği seçiminde ülkenin iktidarı olacağız. Maden sahasında gerçekleşen göçüğün altında şehitlerimiz var dedim en ez 5 defa Başbakanın yüzüne karşı, ya maden şehitlerimizi göçüğün altından çıkartalım ya da anıt mezar yapalım dedim. Ama kimseden çıt ses yok. Bunun hesabını verecekler sandıkta.” dedi.
Dedeoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
“Emirilyaslı hemşerilerim partimize bir katılım gerçekleştirdiler. kendilerine çok teşekkür ediyorum bizi destekledikleri için. Bizlere destek vermek için aramızda olan tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum gücümüze güç kattıkları için. Şuanda saç ayağını kuruyoruz, Allah nasip edecek inşallah Afşin’de Adem Yıldız, Afşin’in problemlerini kendi bütçesiyle halledecek, yetmediği zaman ise Ankara’da beraber halledeceğiz. Afşin’de Adem Yıldız, Kahramanmaraş’ta Tahir Akgemci belediyeyi alacak inşallah sizlerin destekleriyle.”
Daha sonra konuşma yapan MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, birlik ve beraberlik içerisinde Afşin Belediyesi’ni kazanacaklarını kaydetti.
Yıldız, “Bizleri desteklemek için aramızda bulunan hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Afşin’in bir çok sorununu Sayın Vekilimiz Mesut Dedeoğlu mecliste dile getirdi. Sorunlarımızın çözümü için çok uğraştı. İnşallah sizlerin vereceği destekle bizler Ankara’da sayın vekilimizle el ele vererek Afşin’in tüm sorunlarını çözeceğiz. Seçime iki hafta kaldı. Partimize katılımlar var, destekler var. 30 Mart’ta Afşin kendi seçimini yapacak. Biz belediye başkanı seçiyoruz, başbakan seçmiyoruz.  İki dönemdir bizim halkımıza tepeden bakılıyordu, şimdi zora düştüler, insanlarımızla tokalaşmayı öğrendiler. İki dönemdir halkımıza, Afşin’e hizmet yapılmadı. şurada seçime 15 gün kalmış kumu dökerler, çöp bidonu dikerler ama Afşin’den sizlere oy yok bunu böyle bilin. 15 gün sonra Allah’ın izniyle sizlerin destekleriyle belediyeyi aldığımız zaman Afşin’in ne sıkıntısı varsa bizler orada olacağız. Biz belediyeyi aldığımız zaman hiç zamanımız yok durmadan çalışmak zorundayız.  22 Mart Cumartesi günü televizyona programına konuk olacağım ve benim hakkımda çıkan dedikodulara, iftiralara cevap vereceğim. Çoğulhan belediye başkanlığı süremce, ne yaptıklarımı, belediyemizin borcu ne kadar evraklarla açıklayacağım. Benim hakkında konuşulan her şeye cevap vereceğim, ben bir kez daha sizlerin huzurunda davet ediyorum bunları açık oturumda tartışmak için.” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi