MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız’a Bakraç Kasabası’ndan ve Yazıbelen Köyünden destek ziyareti gerçekleşti.
 
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’den aday olan Adem Yıldız’a destek ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda Bakraç Kasabası ve Yazıbelen Köyünden destek ziyareti gerçekleşti.
Çok sayıda araçla seçim bürosuna gelen kalabalığa seslenen MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, 30 Mart sonrası hep birlikte Afşin Belediyesi’ne zaferle yürüyeceklerini kaydetti.
Yıldız, “Bakraç ve Hurman köylerimizden vatandaşlarımız bizleri desteklemek için aramızda bulunuyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Seçime 15 gün gibi kısa bir süre kaldı. Bu seçim sizlerin seçimi, bu seçim Hurman’ın seçimi, Bakraç’ın seçimi bu seçim Afşin’in seçimi. Eğer Hurman köyünden vatandaşlarımız kamulaştırmalardan haklarını aldıysa gitsin onlara oy versin, eğer Bakraç’ta işsizlik bittiyse gitsinler onlara oy versin, Afşin’de trafik sorunu, Pazar yeri sorunu, üniversite sorunu çözülmüşse vatandaşlarımız gitsinler oylarını versinler. Ben bunları, adaylığım açıklandığından günden buyana konuşuyorum ve birine cevap bekliyorum.  Bizim sıkıntılarımız bilmeyen ve bizleri adam yerine koymayan, geçen gün bayanların mitinginde seçime 15 gün varken Afşin Belediyesine gittiler ve balkondan konuşma yaptılar. Halkın kararına hala saygı duymuyorlar ama inşallah 30 Mart’ta o balkondan milliyetçi Hareket Partisi konuşacak. Sizlerin destekleriyle o balkonda bizler konuşacağız.” dedi.
Belde ve köylerin sorunlarını bildiğini kaydeden Yıldız, “Bakraç’ta, Hurman’da ve İğdemlik’te olan sorunların hepsini biliyorum. Hurman’dan bir vatandaşımız Çoğulhan’a gitmek istese uzun yoldan gitmek zorundan kalıyor, İğdemlik’ten sınır kapısından geçiyor ama yanı başımızda her noktaya yakın hazır yolumuz var hizmete açmıyorlar. Kamulaştırmada mağdur olan insanlarımızın sorunlarını görmezden geldiler ve birçok vatandaşımız mağdur duruma düştü.  Bizim halkımız bu durumları yaşıyorlar, santrale işçi alımı sırasında önceliği olan bu bölgenin insanların ikinci plana atılmasına göz yumuyorsunuz. Santrale 56 tane güvenlik işçisi alımı gerçekleşti fakat bunların arasında bir tane köylümüz, kasabalımız ve Afşinli vatandaşımız yok. Bu güvenlik işçilerinin tamamı Elbistan’dan alındı. Eğer benim bu söylediklerim yalansa adaylıktan bugün çekilirim. Afşinli gençlerimiz, öğrencilerimiz sınavlara Elbistan’a, Göksun’a ve Kahramanmaraş’ta giriyorlar ve Afşinlimizde bütün kazancını buralara saçıyorlar. Biz eğer seçimi kazanırsak ilk olarak bizim olanı alacağız. İlk oturumda meclis kararıyla Termik santraller Afşin’in dir. İlk alacağımız karar Afşin Termik Santrali.” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi