Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin 11 yılda 11 yerli kömür havzası kazandığına dikkat çekerek, “Bütün yerli yatırımcılarımızı yerli kömür işletmeleri için teşvik ediyoruz” diye konuştu.
Başta yerli yatırımcılar olmak üzere uluslararası yatırımcıları ve sermayeyi Türkiye’de yerli kömür madenlerini işletmeleri için teşvik ettiklerini vurgulayan Bakan Yıldız, dünyanın 1 yılda kullandığı kömür miktarı kadar yeni bir rezervi ekonomiye kazandırmak için seferber olduklarını anlattı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki devir teslim törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “11 yılda 11 yerli kömür havzamız oldu” diyerek;
“Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde de Türkiye’nin yenilenebilir kaynaklarına koyduğu yüksek destek her zaman açık ve net olmuştur. Türkiye son 11 yıl içinde 11 ayrı yerli kömür havzasına sahip oldu. 7 milyar ton dünyanın bir yıldaki kullandığı kömür miktarına denk. Konya Karapınar’da Afşin Elbistan’da Afyon Dinar’da kömür rezervleri iki katına çıktı. Bütün yerli yatırımcılarımızı yerli kömür işletmeleri için teşvik ediyoruz. Türkiye’de gerek yerli kömür kaynakları gerekse yenilenebilir enerji kaynakları bundan sonra daha büyük oranda yer alması için koşturacağız” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi