MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, Çoğulhan Kasabası’nda birlik beraberlik ve istişare toplantısı düzenledi.
Çoğulhan Kasabası’nda düzenlenen programa MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, MHP Afşin Belediye Başkanı Adem Yıldız, MHP Afşin İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.
Programda konuşma yapan MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, “Milliyetçi Hareket Partisi’nden Afşin Belediye başkanlığı aday adaylığı döneminde yoğun bir çalışmamız oldu ve soncunda MHP Afşin Belediye Başkan adayı oldum. Bu dönem içerisinde biraz uzak kaldım sizlerden ama bizleri Afşin’de ziyaret eden arkadaşlarımıza kapımız her zaman açık olmuştur. Çok yoğun bir tempoyla seçim çalışmalarına başladık ve köy köy, belde belde, kapı kapı gezerek ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Ben Çoğulhan’a oy istemeye gelmedim ben sizlerden biriyim. Belediye Başkanlığım döneminde yaptığımız hizmetleri sizlere söylememize gerek yok sizler zaten biliyorsunuz. İlk seçildiğim günde buyana beldemiz için elimden geleni yaparak sizlere hizmet etmeye çalıştım. Göreve geldiğimizden buyana kimsenin ekmeğiyle oynamadık ve hiçbir arkadaşımıza sen git demedik. Sadece 46 arkadaşımız tayinle Afşin ve Elbistan ilçelerimizde çalışmaya başladılar.” dedi.
-“Termik santrallerine 2018’e kadar kimse ceza kirletme cezası veremiyor”
Termik santralinin Çoğulhan Kasabası’nı kirlettiğini ifade eden Yıldız, “Termik santrallerinin beldemizde oluşturmuş olduğu ve bizleri çok olumsuz etkileyen hava kirliliği söz konusu. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama bir yasa var ve 2018 yılına kadar kimse termik santrallerine dokunamıyor. Bırakın belediye başkanını, Kaymakam’da, Vali’de, çevre bakanı da dokunamıyor. Buraya diğer siyasi partilerin Başkan adayları ve milletvekilleri de gelecek ve sizler bu kül buraya neden yağıyor, bu yasayı kim çıkartmış bunları siz onlara sorun. MHP Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mesut Dedeoğlu ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, mecliste birçok kez önerge verdiler bu hava kirliliği ve kül yağma sorunları için ama bir kerede AK Parti Milletvekillerinin hiçbir bu konuya değinmedi. Sizler belde sakinleri olarak bunun hesabını sormanız lazım.” şeklinde konuştu.
Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Her ziyaret ettiğimiz yerde şunu ifade ediyorum. Biz bu memleketin sorunları çok yakından biliyoruz ve halkımızı tanıyoruz. Bu sorunları çözecek olanda gene bizleriz. Atık Çoğulhan’ın Afşin’den bir farkı kalmayacak. Artık Beyceğiz Mahallesi Afşin için neyse Çoğulhan’da öyle olacak. İnşallah Afşin Belediyesine üç hilalle vardığımız zaman sizler beni zaten yakından tanıyorsunuz, yabancınız değilim. Direk olarak bizlerle gelip bağlantı kuracaksınız.  Biz beldemizde yapılan hizmetlerin termik santrallerinden yağan kül sayesinde simsiyah olmasından memnun değiliz. Gücümüzün yettiği kadarıyla Belediye olarak beldemizin bütün ihtiyaçlarını giderdik. Sizlerdeki bu yürek ve bizlerdeki bu çalışkanlık biz gene Afşin’den de aynı hizmetimizi alacağız ve gene beraber olacağız.”
 
Daha sonra konuşma yapan MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, “MHP Afşin Belediye Başkan adayımız Adem Yıldız sizlerin içinden bir olduğunu biliyoruz. Sizler onu iki dönem desteklediniz ve Çoğulhan belde belediyesini emanet ettiniz. Bu destekleriniz artarak devam eder ve inşallah önümüzdeki dönem Afşin Belediye başkanlığı nasip olur. Bu seçim sizlerin seçimidir. Afşin’in en büyük sorunu sahipsiz olmasıdır. Bu seçimle birlikte yönetim değişmeli ve sizlerin oylarıyla birlikte Milliyetçi Hareket Partisi üç hilal bayrağını Afşin Belediyesinde dalgalandırmak istiyoruz. Artık bu iktidara dur demenin zamanındır.” dedi.
Editör: Haber Merkezi