Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, Altunelma Kasabası’nda birlik ve beraberlik yemeği düzenledi. Yıldız, “Biz köylüyle kentliyi birleştirerek tepeden bakmayan bir belediyecilik anlayışıyla geleceğiz. Herkesi kucaklayarak bu belediyenin kapısını sonuna kadar halka açacağız.” dedi.
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’den Afşin Belediye Başkan Adayı olan Adem Yıldız, çalışmalarını sürdürüyor. Yıldız, bu çalışmalar kapsamında Altunelma Kasabasında birlik ve beraberlik yemeği düzenledi.
Yemek programında konuşma yapan MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, kendisinin ithal bir belediye başkana dayı olmadığını belirterek, “Düşününüz ki tanımadığınız ve ithal bir aday gelecek, veya iktidar beni gönderdi, elimde bir çantayla geldim, nede olsa başbakan için bana oy veriyorlar, ama oysaki sizlerin hiçbirini tanımayan, cenazenizi bilmeyen, derdinizi bilmeyen, işi, aşı bilmeyen, sayın Başbakanın selamıyla geldim bana oy verin diyecek. . Böyle bir şey olabilir mi? Ben bir yere ziyarete gittiğim zaman beni soruyor, babamı soruyor, ailemi soruyor hepimizi tanıyor. İçinizden biri olduğumuz için bizi herkes tanıyor.” dedi.
 
Kahramanmaraş’ın büyük şehir olmasını eleştiren MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Yıldız, “30 Mart 2014 tarihinde bir seçim olacak ve inşallah bu seçimin galibi sizler olacaksınız, Altunelma olacak, Arıtaş olacak, Tanır olacak, tüm köyler ve beldeler Afşin olacak, Milliyetçi hareket Partisi olacak. Biz zaman zaman ziyaretlerde bulunduk ve bir araya geldik. Bazı arkadaşlarımız belediyelerin kalkmasından memnun bazıları ise memnun değil. Bence en iyi yönetim şekli yerinde olan yönetim şeklidir. Bu belediyeliği kaldırırken sizlere sordular mı? Sizlere gelip buradaki belediyeyi kaldırıyoruz diye bir anket çalışması yapıldı mı? Kesinlikle. Burada kar yağıyor, cenazeniz oluyor ve belediyenin aracı geliyor anında müdahale edebiliyor. Şimdi, beldelerdeki belediyeler kapatıldı ve Afşin’e bağlanarak mahalle haline dönüştü. Bu durumda bu işi bilen ve içinizden olan, belediye tecrübesi olan bir arkadaşınız olarak bu yola çıktık. Burada olan belediye hizmetlerinin daha iyisini yapabileceğimize inandığımız için biz bu yola çıktık.” diye konuştu.
“Bölgenin sıkıntısını ve çözüm yollarını biliyoruz”
 
Bölgenin tüm sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını bildiklerini ifade eden MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Yıldız, “Ben özellikle hangi bölgemizin ne sıkıntısı olduğunu bilen bir insanım. Uzakta bir iktidarınız olmasındansa içinizden biri olan ve destek verdiğiniz kişi sizlere en iyi hizmet getirecek olandır. Sizler yakındaki iktidarınıza ve yerel yönetiminize bakacaksınız. Geçtiğimiz günlerde Adatepe Barajının açılışı yapıldı. Altunelma kasabamız kıraç bir bölge. Burada yağmurlama yöntemiyle sulama yapılıyor. Yağmurlama ya kuyudan çalışıyor ya da aktarma suyla çalışıyor. Açılan Adatepe barajından buraya uzanan bir kanal var mı yok mu diye sorun sizleri ziyarete gelen arkadaşlara. Bu baraj nereye yapıldı. Kime yapıldı. Hangi araziyi sulayacak. Bu baraj 300 bin dönüm arazi sulayacak ama Afşin’den sadece 40 bin dönümü sulanacak. Zaten sulanacak o bölgede barajın hemen altı. Ama Afşin’in bu ovası, Artıtaş, Altunelma mevkii bundan kesinlikle yararlanamayacak. Neden yok? Bu topraklar başka memleketin topraklarımı? Diyorsun ki, ben tünel deldim, kanal yaptım bunları yaparken bir tünel açarak o suyu buraya getirebilirdin. Ama yok bu araziler her zaman olduğu gibi kıraç kalacak.” diye konuştu.
Başkan Adayı Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Beldemizde sanat okulu var ve buran mezun olan arkadaşlarımızdan kaç tanesi işe girdi? AK Parti belde başkanımız bana bir cevap versin ve desin ki ben şu kadar kişinin ismini verdim ve şu kadar kişi işe girdi desin. Var mı? O zaman bu okuldan neden mezun olunuyor ki. Neden bu insanlar 5-4 sene bu sanat okuluna gidiyor emek harcıyor. Burada güvenlik sertifikası olan arkadaşlarımız yok mu? Ama buradan bir kişi işe alınmadı. Alınan 54 kişi hep başka yerlerden. Böyle basiretsiz bir ilçe yönetimi olabilir mi? Ama yarın gelecekler ve sizlere çok büyük vaatler verecekler. Biz şunları yapacağız, bunları yapacağız diyecekler. Bu bölgeye üç tane daha termik santrali yapılacak. Sizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğunuz sürece ben teşkilatımızla birlikte ve şahsım olarak gideceğim o termik santrallerine koltuğumu, masamı koyacağım orada kimlik kontrolü yapacağım. Afşin’in halkı bitmeden oraya bir Allah’ın kulunu koymayacağım. Burada sizlere namusuma ve şerefime söz veriyorum sizlere. Benim işsizim bitemeden kesinlikle başka yerin işsizi iş sahibi olmayacak. Bölgemizde bir üretkenlik yok. Biz sadece istihdam olarak termik santralleri kast etmiyoruz. Biz köylüyle kentliyi birleştirerek tepeden bakmayan bir belediyecilik anlayışıyla geleceğiz. Herkesi kucaklayarak bu belediyenin kapısını sonuna kadar halka açacağız. “
 
MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale ise, “Siyasi partiler hizmet yarışı için sizlerin huzuruna geliyor. Bizlerde önümüzdeki belediye seçimlerinden sizlere en iyi hizmeti Milliyetçi Hareket Partisi Adayımız Adem Yıldız’la vermekten son derece mutlu olacağımızı bilmenizi istiyorum. Her konuda sizlere hizmet etmek için çalışacağımızı bilmenizi istiyorum.” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi