Elbistan ilçesine bağlı Karaelbistan beldesinde bulunan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) başlatılan ve 'Her Öğrenci Bir Güldür' ismi verilen proje kapsamında, okul bahçesinde 400 adet aşılı gül fidesi dikildi.

YİBO Okul Aile Birliği ve okul yönetimi tarafından ortaklaşa başlatılan 'Her Öğrenci Bir Güldür' Projesi çerçevesinde temin edilen 400 adet aşılı gül fidesi, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Şube Müdürü Mehmet Görmüş, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, okul aile birliği yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla okul bahçesine dikildi.

Proje ile okul bahçesine rengarenk güller dikilirken, programa katılan Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman da gülfidanı diken isimler arasında yer aldı.

Projenin çok anlamlı olduğunu belirten Kaymakam Metin Maytalman, "Bu, bir nevi doğa ile iç içe olma, birlikte zaman geçirme ve öğrencilerin rahatlaması açısından da güzel bir etkinlik oldu. Aynı zamanda öğrencilere yeşili sevindirme, çevre bilincini kazandırma açısından da manidar bir proje. Dolayısıyla okul müdürümüze, okul yönetimine, buna katkı sağlayan tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Elbistan Şehit Er Cuma Potuk YİBO Müdürü Ömer Faruk Dikici ise, Kaymakam Metin Maytalman ile Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'e gül dikimine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Her öğrenci bir güldür projesi kapsamında okul aile birliği ile beraber daha önce kademe yaptığımız bölgeye 400 tane aşılı gül fidesi dikiyoruz. Her sınıfın bir bölgesi, bir gülü olacak. Bunun hem koruma, hem doğayı sevme, ağacı sevme adına güzel bir proje olduğu kanaatindeyim. Okul aile birliğimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."
 

Editör: Haber Merkezi