Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Genel Sekreter Yardımcısı Harun Buz, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Muharrem Bilen, Yeşil Alanlar ve Fidanlık Şube Müdürü Ahmet Yenisolak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ali Rahmi Kaya, Ziraat Mühendisi Hayati Osmanoğlu ile şube personelleri katıldı.

Eğitim seminerinin açılış konuşmasında kürsüye gelen Genel Sekreter Züver Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi olarak  daha yeşil Kahramanmaraş için hizmet vermeye gayret ettiklerini ifade ederek: “Belediyecilik biraz ekip işi, biraz ruh işi biraz fedakârlık işi. Hepimiz bir rızık peşinde çalışıyoruz ama şunu bilmenizi istiyorum. Vurduğunuz her kazma, diktiğiniz her çiçek, suladığınız her ağaç, Kahramanmaraş’ı güzelleştirmek için bir hizmet oluyor. Hani Peygamber Efendimizin  ‘Elinizdeki fidanı kıyametin kopacağını da bilseniz dikiniz’ dediği gibi yaptığınız işin bir de manevi boyutu var.

Şehir dışından gelen insanların ilk gözüne çarptığı şey, şehrin yolları ve refüjlerdeki yeşil alanlar, parklar, bahçeler. Yani sizin yaptığınız işler. Dolayısıyla biz işlerimizi ne kadar güzel, ne kadar özenli özverili yaparsak, Kahramanmaraş’ımızı da o kadar güzelleştirmiş oluruz. Ben bu güne kadar yaptığınız hizmetlerin bugünden sonra da en güzelini yapacağınıza inanıyorum. Hepinize mutlu, huzurlu bir ömür diliyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Genel Sekreter Züver Çetinkaya’nın konuşmasının ardından eğitim seminerine geçildi ve ilk olarak kürsüye Yeşil Alanlar ve Fidanlık Şube Müdürü Peyzaj Mimarı Ahmet Yenisolak gelerek şube müdürlüğünün faaliyetlerine ilişkin bir bilgilendirme yaptı.

Daha sonra ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ali Rahmi Kaya söz alarak “Bir Belediye personeli olarak aidiyet duygumuzu geliştirelim ve verimliliği artıralım” ve “İsrafı Önleyelim” konularında bilgilendirme yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Ali Rahmi Kaya sözlerine KSÜ Rektörü Prof.Dr. Niyazi Can’ın üniversitenin belediye ile halka hizmet konusunda her türlü işbirliğine hazır olduğunu aktararak selamlarını iletti.

Daha sonra söz alan Ziraat Mühendisi Hayati Osmanoğlu ise Müdürlük Bünyesinde Gerçekleştirilen Çalışmalar ve Ekiplerin Görevleri, Müdürlük Rutin Çalışmaları (temizlik, sulama vs.) ve Yıl İçerisinde Aylara Göre Yapılan Çalışmalar konularını sunum eşliğinde anlattı.

Programın sonunda Genel Sekreter Züver Çetinkaya, eğitim Seminerinden dolayı Dr. Öğr. Üyesi Ali Rahmi Kaya’ya çiçek takdim ederek teşekkür ederken, Genel Sekreter Yardımcısı Harun Buz ise Teşekkür Belgesi takdim etti.

Eğitim semineri toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi