Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla 1 milyon 544 bin metrekare yeşil alan şehrimize kazandırıldı.

Türkiye genelinde örnek gösterilen 15 Temmuz Millet Bahçesi’ni yaparak vatandaşların hizmetine sunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi beş yıllık dönem içerisinde 31 adet park ve mesire alanı yaparak 1 milyon 544 bin metrekare yeşil alanı Kahramanmaraş’a kazandırdı.

Hacı Bayram Veli Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 180 bin m²’lik alana sahip 15 Temmuz Millet Bahçesi düzenleme çalışmaları kapsamında projesi tamamlanan alan içerisinde;  şelale ve doğal taşlarla işlenmiş su görüntüleri, dağ kızağı, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş yolları, oturma birimleri, biyolojik gölet, kafeterya ve seyir terası, yoğun ağaçlandırma çalışmaları yapılarak vatandaşların hizmetine sunulmuştur.

Ağcalı Vadisinde 215 dönümlük bir alanı kapsayan çalışmalar doğrultusunda Aliya İzzetbegoviç Parkı ilk etapta 40 bin metrekaresi yapılarak hizmete sunulmuştur.

Arslanbey Mesire Alanı 115 bin metrekare alan üzerine kurulmuş ve Maraş Milli Mücadele kahramanlarından Arslan Bey (Toğuzata) ismi verilmiştir.

Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Alanı toplamda 300 dönümlük bir alan olan ve ilk etapta 110 bin metrekarelik bir alanı kapsayan çalışmalarla muhteşem bir mesire alanı kazandırıldı.

Menzelet Mesire Alanı toplamda 150 dönümlük bir alan üzerine kurulan Menzelet Mesire Alanı iki etaptan oluşmakta olup, içerisinde spor sahaları bile mevcut.

Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı 50 bin metrekare ilk etabın ardından 2. Etapta da çalışmalar tamamlandı ve şehrimizin güney kısmına hizmet vermeye başladı.

Elbistan’da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi 90 dönüm alan üzerine kurularak Elbistanlıların hizmetine sunuldu.

Afşin’in Tanır ilçesinde 60 dönüm bir alan üzerine Tanır Millet Bahçesi kurulma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Öte yandan Malik Ejder Mahallesi’nde toplamda 130 dönüm alan üzerine yapımına başlanan Senem Ayşe Millet Bahçesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Senem Ayşe Millet Bahçesi’nin yapımı tamamlandığında içerisinde Yürüyüş Yolu 18 bin 500 m2, 250 araçlık otopark, 38 adet kamelya 189 adet aydınlatma elemanı 31 adet çeşme 89 adet çöp kovası,  67 adet piknik masası,73 adet bank, Yapraklı Ağaçlar ve İbreli Ağaçlar 1485 adet, Ağaççık ve Çalılar 2758 adet ve Çim Alan 74bin 100 m2 olmak üzere toplam 130 dönüm alan üzerine kurulacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve yapımına devam ettiği park ve yeşil alanlar ile şu anda Kahramanmaraş’ta kişi başına yeşil alan miktarı 4,6 m2 olarak belirlendi.

Editör: Haber Merkezi