Kahramanmaraş'ta yaşayan 66 yaşındaki Bayram Oğul, 14 yaşından beri Gavur Gölü kıyısına kurduğu barakada kentten uzak yaşam sürüyor.
Haftanın bir gününü ailesiyle geçiren Oğul, gölün su tahliyesinin yapıldığı iki kanalın ortasına sazlıktan yaptığı barakada, Daniel Defoe'nun 1719'da ilk basımı yapılan kitabından uyarlanarak filmi de çekilen Robinson Crusoe'nin hayatına benzer yaşam sürüyor.
Çevredekilerin "Yerli Robinson" olarak adlandırdığı Oğul, zamanın büyük bir bölümünü balık tutarak ve tarla işiyle uğraşarak geçiriyor. Ziyaretine gelenleri sal ile barakasının bulunduğu alana geçiren Oğul'un, yalnız yaşadığı barakasında
"en yakın dostu" ise radyosu.
Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesindeki Gavur Gölü'nün simgesi haline gelen Oğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının, geçimlerini Gavur Gölü'nde balıkçılık yaparak sağladığını söyledi.
Kendisinin de çocukken babasına yardım ettiğini anlatan Oğul, 14 yaşından bu yana da bulunduğu alanda yaşadığını ifade etti. Özellikle bölgeye gelen fotoğrafçıların ilgisiyle karşılaştığını anlatan Oğul, "Beni tanımayanlar tarım işçisi olduğumu düşünüyor. Burada uzun süre yalnız yaşadığımı öğrenince ilk etapta şaşırıyorlar. Kent yaşamından ve stresinden uzakta mutlu bir yaşam sürüyorum. Son nefesimi de burada vermek istiyorum" dedi.
Geçimini günde tuttuğu 4-5 kilo balıkla sağladığını vurgulayan Oğul, şöyle devam etti:
"Eşim ve çocuklarım Beyoğlu beldesinde yaşıyor. Bana 'artık gitme, gel yanımızda kal' diyorlar ama hayatımdan memnunum. Uzman çavuş olan oğlumu, gelinimi ve torunumu trafik kazasında kaybettim. Bunun üzerine şehre hiç gitmemeye karar verdim. Bazen çocuklarım beni görmeye geliyor. Onlar da yaşadığım bu duruma alıştı. Burada mutlu olduğumu görüyorlar."
Özellikle baharda çok sayıda misafir ağırladığına işaret eden Oğul, "Göle gelen fotoğrafçılar yanıma mutlaka uğruyor. Onlara tuttuğum balıktan ikram eder, sal ile gölü gezdiririm" diye konuştu.
Kışın da mümkün olduğunca barakada kaldığına dikkati çeken Oğul, uzun kış gecelerini radyo dinleyerek geçirdiğini vurguladı.
 
Editör: Haber Merkezi