Kahramanmaraş'ta henüz 2 aylıkken çıkan yangında yüzü tamamen yanan 14 yaşındaki Leyla Demirci, yüz nakli olacağı günü bekliyor.
 Merkeze bağlı Altunova köyünde yaşayan Sait ve Ülfet Demirci çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Leyla'nın yüzü, henüz 2 aylıkken yandı.
Olaydan sonra kızının tedavisi için mücadele eden baba Sait Demirci, yaklaşık bir yıl önce Uğur Acar'a ilk yüz naklinin yapılmasının ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde başvurarak, gelecek müjdeli haberi beklemeye başladı.
Kahramanmaraş'ta bir tekstil fabrikasında çalışan baba Demirci AA muhabirine, kızının tedavisi için 14 yıldır çaba harcadıklarını, başta Ankara olmak üzere Adana, Gaziantep gibi bazı illere gitmelerine rağmen sonuç alamadıklarını söyledi.
İlk yüz naklinin yapılacağını öğrenerek Antalya'ya gittiklerini belirten Demirci, "Gerekli tetkikler burada yapıldı. Hatta Uğur Acar ameliyata giderken biz de oradaydık. Ameliyatın başarılı olması bizleri de umutlandırdı" diye konuştu.

-"Kızım uygun bir doku bağışını bekliyor"-

Demirci, hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadıklarını ve umutlu bekleyişlerini sürdürdüklerini belirtti.

Hastaneden gelecek müjdeli haberi beklediklerini ifade eden Demirci, "Kızım hiçbir zaman umudunu yitirmedi ve uygun bir doku bağışını bekliyor. Her an aramalarını bekliyoruz. İnşallah uygun doku bulunur ve kızım yeni yüzüne kavuşur" dedi.

Baba Demirci, sigortalı olduğu için kızına bağlanan engelli maaşının kesildiğini, bu nedenle de ekonomik sıkıntı çektiklerini belirtti.

Leyla Demirci de yaşadığı sıkıntılara rağmen yaşama sevincini hiç kaybetmediğini söyledi.

Ailesinin desteğiyle zorlukları aşmaya çalıştığını anlatan Demirci, "Her gün 'bugün arayacaklar, yarın arayacaklar' diye telefon bekliyorum. Ama bir gün mutlaka o güzel haberi verecekler ve yüz nakliyle yeni bir hayata başlayacağım" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi