Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Eski Hükümet Konağı’nın yıkılarak yerine Afşin’e yakışır bir meydan yapılacağını kaydetti.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ve Peyzaj Mimarı Necmettin Çırağıloğlu, hükümet konağında incelemeler de bulundular.
Yeni meydan çalışmalarının başladığını kaydeden Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Türkiye’nin en ünlü peyzaj mimarlarından biri olan Necmettin Çırağıloğlu şehrimizde uygulanacak peyzaj projesini verdik. Kendisi de şimdi proje üzerinde çalışıyor ve keşif yapıyor. Projenin çizildiği gibi estetik bir şekilde yerine oturtulmasını sağlayacağız inşallah. Bu şehre bir marka değer kazandıracak özellikler içerecek ve tamamen halkımızın rahatça kullanabileceği özellikte, güzellikte ve ayrıca Çobanpınarı suyunun açıktan aktığı bir meydana dönüşecek inşallah. Proje uygulamasına geçmeye çok az kaldı. Birkaç detay var onları görüşüyoruz onları açıklığa kavuşturduktan sonra en kısa zamanda başlayacağız.” dedi.
-Turabioğlu Cami Yıkılacak
Turabioğlu Camiinin yıkılacağını kaydeden Başkan Aydoğan, “Projenin sonunda çok güzel bir şey ortaya çıkacak. Meydanda bulunan Camimizi de kaldırmak zorundayız. Camimizi iki nedenden dolayı kaldırmak zorundayız. Birincisi camimizi meydanın bütünlüğü açısından kaldırmak zorundayız. İkincisi ve daha da önemlisi artık kasabalarımızda bile olmayan eski ve tarihi bir özelliği olmayan bir cami. Bu nedenlerden dolayı meydanımızda bulunan bu camiyi yerinden kaldırıp Afşin’imizin ihtiyacını karşılayacak daha güzel, daha geniş ve daha modern bir cami inşa edeceğiz. Turabioğlu camimizin adını yaşatacağız ama daha güzel ve modern bir camide yaşayacak adı inşallah. Şeklinde konuştu.
Geniş bir meydan yapılacağını söyleyen Peyzaj Mimarı Necmettin Çırağıloğlu, “Daha önce bu meydanda Eshab-ı Kehf’in bir maketi vardı onu yıkıp yerine küçük bir meydan yapmıştık. Şimdi Eski Hükmet Konağı’nın yeri Afşin Belediyesi’ne geçince alanı genişletip halkımıza güzel bir meydan yapacağız. Buradan başka Afşin’de meydan yok ve küçücük bir yere sıkışmış durumda. Burayı çok geniş bir meydan yapacağız ve Afşin rahat bir nefes alacak.” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi