Nüfusu 750 bini aşan Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Manisa, Hatay, Malatya ve Mardin gibi yeni büyükşehir olan kentlerde ikamet eden vatandaşların kimlik bilgilerinde değişiklik oldu. Yaşanan değişiklikten vatandaşların haberi yok.

İl, ilçe, köy, mahalle adı ile cilt, aile ve birey sıra numarası kişinin nüfus kütüklerinde kaydını bulmaya yarayan anahtar bilgilerde yaşanan değişlik yüzünden bazı resmi kurumlarda işlemleri aksayan vatandaşlar, yeni bilgilerini almak için nüfus müdürlüklerine akın etti.

Yetkililer, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile kişilerin kaydına ulaşılabildiğinden, kişinin nüfus cüzdanı seri numarası veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasından kimlik paylaşım sisteminde gerekli sorgulama yapabildiğini belirtiler.

Kişinin nüfus cüzdanında il, ilçe, köy-mahalle ve cilt no bilgilerinde bir değişiklik bulunması durumunda Kimlik Paylaşım Sisteminde yer alan il, ilçe, köy-mahalle ve cilt no bilgilerine göre işlem yapılması gerekiyor.

Kişinin kimliğine ilişkin adı, soyadı, doğum tarihi, doğum yeri, anne adı, baba adı gibi bilgilerde değişiklik olması halinde nüfus cüzdanının mutlak değiştirilmesi gerektiğini kaydeden yetkililer, Türkiye Cumhuriyeti yeni elektronik kimlik kartının Kahramanmaraş’ta 2015 yılı içinde verilmeye başlanacağını, bu nedenle vatandaşların ellerinde bulunan kimlik kartlarını değiştirmesine gerek olmadığını söylediler.
Editör: Haber Merkezi