Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Türkiye’nin en büyük 18 imar uygulamalarından biri Afşin’de devam ediyor. Biz yeni Afşin’i planlıyoruz” dedi.

Yeni Afşin'in, TOKİ ile Hilal Kent arasında mevcut yerleşimin kuzeyinde kurulacağını söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Belediye hizmetleri hakkında bilgi veren Güven, “Afşin'de 'Yeni Afşin' dediğimiz alan Hüyüklü yolunda TOKİ ile Gerger içine alan arasında kalan alanda yer alıyor. Yaklaşık 9 bin dönümlük alanda İmar Kanunu'nun 18'inci Maddesi'ni uygulanmaya devam ediyor.  Burada yeni Afşin’i kuracağız ve düzenli şehirleşmenin sağlanmasını sağlayacağız. Şuanda tapu aşamasına getirildi. Bu yapılan Türkiye’nin dördüncü büyük uygulamasıdır. Yeni Afşin' diyoruz çünkü yaptığımız planlamada rüzgar modellemesini yaptırdık. Hava akımları hesaplandı, yeni şehir rüzgar akımlarını kesmeyecek şekilde planlandı. Yapılan araştırmalara göre de planlanan alanda termik santrallerin zararlı etkenlerine de maruz kalmıyoruz. Dolayısıyla uzun yıllar hava kirliğine maruz kalmayacak yeni Afşin’imize kavuşmuş olacağız.” açıklamasında bulundu.

Sosyal ve yerel kalkınma belediyecilik hizmetini lavantayla sağladıklarını ifade eden Güven, “Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra 2019 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelere verdiği yerel kalkınma görevini yerine getiriyoruz. DOĞAKA destekli projemiz Türkiye’ye örnek oldu. Bazı kesimler bizi lavanta ile uğraştığımız için eleştiriyor. Fakat ben lavanta ile uğraşmıyorum, geleceğimiz ile uğraşıyorum. Bu sektörden çocuklarımızın, torunlarımızın ekmek yemesi için uğraşıyoruz. Bunun yanında bu projenin tüm masraflarını DOĞAKA karşılıyor. Bunu yaparken turizm ayağını düşünmek zorundayız. Yerel medyada, sosyal medyada lavantayı ön plana çıkararak turizm ayağını da güçlendirmek istiyoruz. Belediye olarak yol, kaldırım, kırsal mahalle çalışmalarımız zaten devam ediyor. Bunlar zaten temel belediyecilik görevimiz ve bunları anlatmıyoruz. Afşin bu seviyeyi geçti.” diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, belediye olarak sağlıklı öz gelirler oluşturarak, bütçenin yüzde 47’sinin bu öz gelirlerden sağlandığını söyledi.

Afşin Belediyesinin bütçe denkliği ve bütçe fazlalığı noktasında Türkiye’nin sayılı belediyeleri arasında yer adlığını ifade eden Başkan Güven, “Belediye olarak bütçe fazlası oluşturmak zorundayız. Belediye olarak bunu yakaladık ve geçmişten devraldığımız belediye borçlarının büyük bir kısmını ödedik.” Dedi.

Güven, Aşık Mahsuni Şerif Yerleşkesi içerisinde 17 dönüm arazi üzerine 250'si kız 250'si erkek öğrenci kapasiteli 500 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun hizmete girdiğini belirterek, Afşin’de üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamadığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi