Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, kentsel dönüşüme yönelik hazırlanan imar planı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Afşin'in sorunlu bölgelerinin imar planlarının çözüme kavuştuğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Afşin’de revizyon imar planı devam ediyordu. 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı yapıldı, 1/1000 uygulama imar planını tamamlayarak, 18 imar uygulamasını 6 etap halinde ihalemize çıktık ve yer teslimini yaptık." dedi.

Afşin yeniden kuruluyor

Yeni Afşin'in, TOKİ ile Hilal Kent arasında mevcut yerleşimin kuzeyinde kurulacağını belirten Güven, "Afşin’de yeni Afşin dediğimiz alan Hüyüklü yolunda TOKİ ile Gerger i içine alan arasında kalan alanda 18 imar uygulaması ihalesini yaptık. Birinci etabımız orası.

- "Yeni tapular dağıtmaya başlanacak"

18 imar uygulamasını bitirip inşallah Rabbim izin verirse 5-6 ay içersinde yeni tapuları mülk sahiplerine vereceğiz. Afşin kurulmaya başlayacak. Yeni Afşin diyoruz çünkü yaptığımız planlamada rüzgâr modellemesini yaptırdık. Hava akımları hesaplandı, bu işler üniversitelere yaptırıldı ve yeni şehir rüzgâr akımlarını kesmeyecek şekilde planlandı. Yapılan araştırmalara göre de planlanan alanda termik santrallerin zararlı etkenlerine de maruz kalmıyoruz. Havası oldukça temiz bir bölge." diye konuştu.

- "Elbistanlılar, Afşin'e gelecek!"

Yeni imar planıyla Afşin'in, Elbistan- Göksun Karayoluna yaklaşacağını dile getiren Güven, "Ben hep şunu iddia ediyordum yakın gelecekte Elbistanlılarda Afşin’de yaşamaya başlayacaklar. Yeni yerleşim alanıyla zannediyorum Afşin ve Elbistan iyice kaynaşacak. İnsanların sosyal donatılarını düşünüldüğü, yeni yeşil alanların ve kamu kuruluşlarının düşünüldüğü bir planlama yapıldı." dedi.

Afşin'in sıkıntılı bölgelerinin de imar planın tamamlandığını ifade eden Güven, şunları söyledi:

"Diğer 5 etabımızda Afşin’de merkezde bulunan sıkıntılı alanlarla ilgili. Bunlarla ilgilide ihalemizi tamamlayıp yer teslimimizi yaptık. Buralarda da sonuca 6 ay içerisinde ulaşacağımızı düşünüyoruz. Postane karşısındaki alan, yine aczini izin yapılanmaya başladığı Atlas Dağı eteği Efsun Turan Mahallesi, su kanalına yakın alanlar başta olmak üzere 5 noktada daha 18 imar uygulaması ihalemizi yaptık. Afşin Belediyesi kurulduğundan beri sorunlu olan yol, yeşil alan kamulaştırma bedeli ödenmeyen alanlar ya da insanların sahip oldukları arsaları değerlendirememe sorunu ortadan kalkıyor. Bununda müjdesini vermek istiyorum. Artık plansızlıktan ve kamulaştırma sorunları nedeniyle yapamadığımız işleri yapabileceğimiz gibi halkımızın bu noktada yaşadığı problemlerinde mülkiyet hakları noktasında önüne konulan engelleri de ortadan kaldırmış oluyoruz. Afşin'imize hayırlı olsun"

Editör: Haber Merkezi