Kahramanmaraş'ta adli yıl açılışı dolayısıyla Kahramanmaraş Barosu ev sahipliğinde kokteyl verildi.
Kahramanmaraş Barosu'nun yeni sosyal tesis binasında düzenlenen kokteyle, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdürü Metin Aşık ve bazı hakimler, savcılar, avukatlar ile davetliler katıldı.
Baro Başkanı Metin Doğan, yaptığı konuşmada, "Hiç kimsenin özgürlüğü sınırsız değildir" dedi.
Doğan, Türkiye mayıs ayının sonunda başlayan, haziran ayında da devam eden bir kaos ortamına, ciddi bir tatışma ortamına sürüklenmek istendiğini belirtti.
Demokrasilerde toplantı ve gösteri yürüyüşü, kişinin Anayasa ile güvence altına alınan ifade özgürlüğünün en büyük tezahürlerinden biri olduğunu kaydeden Doğan, şunları söyledi: 
"Düşünce ve ifadeyi açıklama hürriyeti hiç bir zaman için vandalizme, terörizme, yağmaya, çapulculuğa ve halkın toplumun huzuruna darbe vurmaya izin vermez. Bu nedenle bizim özgürlüğümüz başkasının özgürlüğünü tehdit etmeye başladığında biter. Hiç kimsenin özgürlüğü sınırsız değildir.
Eylül ayının başlamasıyla, yani üniversitelerin açılmasıyla bu oyunların yeniden sahnelenmeye çalışılacağını çeşitli basın yayın organlarında ve düşünce kuruluşlarının değerlendirmelerinde okuyoruz, görüyoruz. Malesef bu olaylar ülkemize, ekonomimize, Türkiye'nin prestijine, karizmasına çok şey kaybettirdi. Bu olaylardan ne yapanlar ne de karşısında olanlan nemalanamadı. Bizde huzurumuzu bozacak bu tür olaylara asla sebebiyet vermemeliyiz."
Türkiye'de demokrasinin en yoğun olarak yaşandığı son 10 yılı geçirdiğini vurgulayan Doğan, vesayet rejiminden kurtulmuş. demokratik konularda hızlı oluşturan, yeni anayasayı yapım sürecinde ilerleme kaydetmiş bir ülkede, "otografik" yapıdan bahsetmenin mümkün olmadığını kaydetti.
"Demokrasi, belirli bir kısmın yüzde 49 ile zorla idame etme veyahut onlara tahakküm etme rejimi değildir" diyen Doğan, yüzde 51 oy verenlerin de istekleri ve arzuları onların emelleri öncelikli olarak dikkate alınması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Hükümet olan partiler bir program hazırlarlar ve program çerçevesinde oy isterler. Bu program çerçevesinde iktidara gelirler. Dolayısıyla çoğunluğunda azınlığa çoğulculuğa tahakküm etme rejimi değildir. 28 Şubat sürecinde aslanları kedilere boğduran ve o kadar zülme, o kadar haksızlıklara, o kadar zalimliklere sessiz kalanların hiç bir açıklama yapmayanların, hatta bu zülme Tempo tutanların bugün çoğulculuktan, demokrasiden ve insan haklarından bahsetme hakları olmasak gerek diye düşünüyorum."
Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ise yargının iş yükünün her geçen gün arttığını belirtti.
Kahramanmaraş'ın aynı nüfustaki illere göre iş yoğunluğunun daha az olduğunu kaydeden Küçük, "Burada sistemimiz oturmuştur. Yargımız vatandaşın memnuniyetini en üst noktaya taşıyabilmesi için tüm adliye çalışanları gecesini gündüzüne katarak en iyi şekilde hizmet vermek için çalışmaktayız" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi