Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı kutlamasında, ‘Yılın Bürokratı’ ödülüne layık görüldü.

ağlık Bakanlığı tarafından İstanbul Hilton Oteli’nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarına davet edilen, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, başarılı çalışmaları nedeniyle ‘Yılın Bürokratı’ ödülünün sahibi oldu.

Yener ödülünü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile aynı zamanda Bakan Müezzinoğlu’nun hocası olan Bestekâr Dr. Alaattin Yavaşça’nın elinden aldı.

Milletin sağlıklı bireylere ve demokrasiye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sandığın hukukuna virüs bulaşmasına izin verilmemesi ve sandığın hukukunun korunması gerektiğini vurguladı.

Müezzinoğlu, "Milli iradenin de sağlığının korunmasına önem ve değer vermeliyiz. Bütün planlar, siyasi istikrarı ve ekonomik istikrarı bozmaktır. Ekonomik istikrarı bozmak da milletin hayallerini ve umutlarını karartmak olacaktır. Hepimiz evlatlarımıza daha güzel ve güçlü gelecek bırakmak istiyoruz. Bunun için güvenli şehir, demokrasi ve hukuk sistemine ihtiyaç var. Bu da sandıktır ve sandığın hakkını verebilmektir" şeklinde konuştu.

Üniversitelerin sağlık alanındaki önemine dikkati çeken Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Üniversitelerimizin de imkanları yönetim vizyonlarıyla, bir taraftan kendi ayaklarını bir taraftan da bizim ayağı güçlü kullansalar, o imkanlar İstanbul Üniversitesi'ni uçurur. Biz de onların yanında olmaktan, onlarla bir arada olmaktan kendimizi sıyırmak gibi bir anlayışımız dün de olmadı, bugün de olmadı, yarın da olmayacak. Zorlukları beraber aşacağız. Bugün Türkiye sağlıkta yeni projeler yapabiliyorsa, yine üniversitelerin insan kaynağıyla yetiştirdiği kaliteli insanımızla başarabilir. '2023 vizyonu' diyoruz. 2023'te Türkiye'nin şehir, kamu hastaneleri, özel sektörü ve üniversiteleriyle yalnız 76 milyon ülke insanına değil, yakın coğrafyada 1 milyar nüfuslu insana sağlığın yüksek standardını sunan bir Türkiye hedefini planlayabiliyoruz."

Müezzinoğlu, geçmişten çok daha farklı olarak ülkede sağlıkta dünya ülkeleriyle yarışacak noktada bir gelişme yaşandığını belirterek, vatandaşların artık ambulans uçaklar sayesinde Türkiye'ye getirilerek tedavilerinin yapılabildiğini söyledi.

Şehir hastaneleri 

Şehir hastanelerinin önemine işaret eden Müezzinoğlu, "15 şehir hastanesinin sözleşmelerini yaptık. İnşallah 3 yıl içinde bunlar bu ülkenin hizmetine girecek. Yaklaşık 25 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin yıl sonuna kadar ihalelerini tamamlayacağız. Yatak kapasitemizin tamamına yakını, yüzde 95'i, 2018'de nitelikli tıbbi donanımlı ve teknolojisiyle dünya standardını aşmış bir sağlık altyapısına kavuşmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, İstanbul Tabip Odası'nı eleştirerek, sözlerini şöyle tamamladı:  

"Bugün İstanbul Tabip Odası, 'Sağlık Bakanı'nın14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamıyorum' demiş. Ben kendilerinin Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Bu ülkenin her hekiminin Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Bu ülkenin yetiştirdiği her hekimin başımın üstünde saygın bir yeri ve değeri var. Farklı düşünebilir, farklı yaşam tarzı olabilir, ideolojik durabilir, o onun hakkıdır. Ama bu ülkenin geleceğine karşı hepimiz sorumluyuz ve görevliyiz. Dolayısıyla birbirimizi dışlayarak, birbirimizi inciterek, birbirimize kem gözle bakarak bir başarı elde edemeyiz. Çatışan, ayrıştıran, ülkenin dünya vizyonuyla paralel koşan anlayışına çelme takan ve ideolojik duruşlarla yalnız muhalefet yapan bir Tabipler Birliği ve bir Tabip Odası anlayışının da bu salondaki meslektaşlarımıza yakışmadığını ifade etmek istiyorum."

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından sağlık kurumlarındaki başarılı yöneticilere plaket verdi. Kahramanmaraş’ta bu ödüle Halk Sağlığı Müdürü hemşehrimiz Ahmet Yener layık görüldü.

 

Editör: Haber Merkezi