Afşinli fotoğraf sanatçısı ve yazar Mustafa Ertekin, kaleme aldığı ‘Yemliha Abi’ isimli kitabı için tanıtım ve imza günü düzenleyecek.


Afşin’in yakın tarihi, ozanlık kültürü ve farklı etnik kültürleri ele aldığı ‘Yemliha Abi’ kitabı ile okuyucularının karşısına çıkan fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin, tanıtımın 23 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 17.00’da Afşin Belediyesi Kültür Merkezinde yapılacağını ifade etti.


494 sayfadan oluşan ‘Yemliha Abi’ kitabıyla Afşin’de ortaya çıkan ozanların beslendiği iklimi ve kültürü anlatmaya çalıştığını belirten Ertekin, “Afşin ovasıyla, dağıyla kendisine özgü bir endemik kültüre, endemik bir coğrafyaya sahiptir. Bu kültür beni her zaman etkiledi ve bunlar beni kayda al, bunları anlat diye dürtüklüyordu. Beni bu kitabı yazmama iten en önemli unsurlardan biride Yemliha Ertekin ile Mahzuni Şerif’in son nefesini verinceye kadar ‘Yemliha Abi’sinin sıkı bir ilişkisinin olması. Mahzuni’nin hayatı hakkında yazılan kitap ve makalelerde nasıl bir iklimden çıktığı, nasıl bir kültürden etkilendiği, kimlerle yoldaşlık ettiği pek bilinmiyor. Bu kitap ilçemizin yakın tarihini, ozanlık kültürünü anlatmakla birlikte farklı etnik kültürlerin bir araya geldiği süreci anlatıyor. İlçemizin bazı özellikleri yazılı belgelerde çok fazla dile getirilmedi. Umarım araştırmacılara ve bölge insanına iyi bir kaynak olur. Kitabımızın tanıtımı Afşin Belediyesi Kültür Merkezinde 23 Haziran  Çarşamba günü gerçekleştirilecek kitap imza günü ve halk ozanları dinletisi tüm kitapseverlerimizi bekliyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi