Hayrat İnsani Yardım Vakfı Afşin Temsilciliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yemen için başlatılan 'Ümmetin Yetimi İdlib' yardım kampanyası devam ediyor.

Afşinli vatandaşlardan kışlık giyecek, gıda ve nakdi yardımların Afşin Ulu Camii önünde kurulan yardım çadırında toplamaya devam ettiklerini söyleyen Hayrat İnsani Yardım Vakfı Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru, toplanan insani yardımların en kısa zamanda Yemen'e ulaştıracaklarını söyledi.

İç savaşın yaşandığı Yemen'de 28 milyon nüfusun yaklaşık 22 milyon nüfusunun acil insani yardım malzemesine ihtiyaç duyduğunu söyleyen derneğin Afşin sorumlusu Ahmet Doğru, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde, Afşin Kaymakamlığımız ve Belediyemizin destekleriyle Hayrat Vakfı olarak un, gıda, yatak, battaniye, ayakkabı, süt, mama, bebek bezi, mutfak eşyaları ve temizlik malzemeleri toplayarak Yemenli kardeşlerimize destek olmak istiyoruz." dedi.

Ülkede 4 milyon insanın evlerini terk ettiğini söyleyen Doğru, "2014 yılından beri iç savaşın devam ettiği Yemen'de insanlık dramı had safhalara ulaştı. Kan ağlayan Yemen'deki Müslüman kardeşlerimiz için acil yardım kampanyası başlattık. Yemen'de su kuyularını tahrip olan yerlere yaklaşık 150 tanker suyu oradaki halkın ihtiyacına sunduk. 28 milyon nüfusun 22 milyonu acil yardım bekliyor.Hayat şartları her geçen gün giderek kötüleştiğinden 4 milyon Yemenli evlerini terk ederek kırsal alanlara yerleştiler. İç savaş 3 milyon çocuğu eğitimden mahrum bıraktı. Yarım milyon çocuk yetersiz beslenmeden dolayı çeşitli hastalıklara yakalanıyorlar. Yardımseverlerin desteği ile Yemenli kardeşlerimizin imdadına koşarak insani yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi