Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular Kayak Merkezi'ne ulaşımı rahatlatma adına başlattığı çalışmalara gece gündüz demeden devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesinde Bertiz Mahalleleri olarak adlandırılan bölgeye ulaşımı sağlayan Yedikuyular Kayak Merkezi yolunda bir taraftan genişletme ve şarampol bakımı yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bir taraftan da sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor.
Genişletme ve alt yapı çalışmaları tamamlanan yerlerde sıcak asfalt çalışmalarını yürüten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda tehlikeli olan bölgelerde yol kenarlarına güvenlik amaçlı beton bariyerler yerleştiriyor. Büyükşehir Belediye ekipleri yolda gece gündüz çalışmalara devam ederek sezona yetiştirmeye çalışıyor.

Oto Park Alanları da Yapılıyor
Saha çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü Kontrol Mühendisi Ayşegül Yılmaz: " Şu anda Yedikuyular Yeşil Vadi arası 12 kilometrelik yolda çalışmalarımız devam ediyor. Yedikuyular yolu Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'un talimatı ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız tarafından 4 şeritli olacak şekilde kış mevsimine hazırlıyoruz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz yol genişletme, zeminin sağlamlığı açısından dolgu çalışması, fiillerin serimi ve sıkıştırma ile asfalt çalışmamız Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 30 kamyon, 8 ekskavatör, 1 loder, 2 dozer, 2 greyder ve diğer farklı araçlarla devam ediyor. Vatandaşlarımızın rahat ve konforlu bir yolculuk yapması için Kayak Merkezimizin güzel sezon geçirebilmesi için gerekli güvenlik önlemlerini de alıyoruz. Çalışmalarımız bu kapsamda hızla devam ediyor. Ayrıca vatandaşlarımızı park sıkıntısından kurtarmak için güzel park alanları da yapıldı" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi