Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gurup Başkan Vekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, bir kültür başkenti olan Kahramanmaraş’ın kimliğini ortaya çıkarmak için Ocak ayında çalıştay düzenleyeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ta özel bir televizyon kanalına konuk olan ve Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Mahir Ünal, şunları söyledi: “Kahramanmaraş bir kültür başkenti. Bilindiği üzere sayın başbakanımız kentimizi ziyaretinde Kahramanmaraş’ı şiirin başkenti olarak tescilledi. Bu kapsamda ‘Yedi Güzel Adam’ dizisinin şehrimizi tanıtmakta büyük katkısı oldu. Bu kapsamda sayın başbakanımız Kahramanmaraş Lisesi’ni müze yapılmasını istedi. Kültür bakanlığımız hemen çalışmaya başladı. Şimdi bir şey daha yapacağız. Erdem Beyazıt’ın, Nuri Pakdil’in, Cahit Zarifoğlu’nun, tüm yedi güzel adamın evleri biz müze olacak. O eve girdiğinizde Erdem Beyazıt’ın düşüce dünyasını göreceksiniz. Kimlerden hangi yazarlardan etkilenmiş, onun düşünce dünyası, onun şiirleri, onun kitapları yani Kahramanmaraş’a geldiğinde bir ziyaretçi yedi güzel adam turlarıyla o havayı, atmosferi, o şiir dünyasını görecekler. Eğer bir insan şiirden hoşlanmıyorsa o insanın kalbi ölmüştür. Hani Cahit Zarifoğlu diyor ya, ‘Bir kalbiniz olduğunu unutmayın’ Kahramanmaraş’ın bir kalbi var. Kahramanmaraş’ı diğer şehirlerden farklı kılan özelliği de bu.”

Kahramanmaraş’ın tanıtımını kimliğini çıkarmak için Ocak ayı içerisinde bir sempozyum düzenleyeceklerini ifade eden Ünal, “Ocak ayı içerisinde bir şehir kimliğiyle ilgili bir sempozyum yapacağız. Büyükşehir belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kahramanmaraş’ın şehir kimliğini, karakterini, yapılanmasını ortaya çıkaracak önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde şehrin gelişimini nasıl planlayacağız? Bununla ilgili İdris Güblüce’nin de katılacağı şehir kimliği sempozyumu, çalıştayı yapacağız. Biz orada Germenika’yı, bu şehir kimliği çalışmasını ana konusu olarak gündeme getirdik. Aynı zamanda Kültür Bakanlığı da şuanda bununla ilgili çalışmalar yapıyor” dedi.

Ünal, konuşmasının sonunda kendisine yöneltilen bazı iddialara cevap verdi. Ünal, “Bizi takip eden hemşerilerimden dua istiyorum. Her zaman söylediğim bir şeyi tekrar ediyorum. Bazen bana kızıyorlar. Fazla gelip gitmiyor diye. Ama biz Ankara’da bizim gelmemizden ziyade hizmetlerin gelmesi için bir çalışma gayret yürütüyoruz. Fırsatımız oldukçada geliyoruz. Vatandaşlarımızda bir araya geliyoruz. Onları dinliyoruz. Tabi benimle ilgili biliyorsunuz ısrarla yaygınlaştırılan bir şey var. İşte Mahir Ünal talepleri dinlemez. Geçen gün sekretarya ya ofisime söyledim. 3 yıl içerisinde bize gelen taleplerin tamamını çıkar. Bize 3 yıl içerisinde 5 bin 600 talep gelmiş. Biz taleplerin yaklaşık 2 bin 400’nü gerçekleştirdik. Diğer yapılmayan taleplerde ise, olmayacak yapılmaması gereken taleplerdir. Biz yardımcı oluruz. Ama yardımcı olurken bir hukuk, ahlak çerçevesinde yaparız” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi