Kahramanmaraş'ta meydana gelen helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 4. Yılında düzenlenecek etkinliklerle anılacak.
BBP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ali Kıvrak, Yazıcıoğlu için 24 Mart Pazar günü "21. Yüzyılda bir Alperen" konulu konferans düzenleneceğini bildirdi. Kıvrak, Yazıcıoğlu'nun Türk-İslam davasına gönül veren büyük bir siyaset adamı olduğunu belirterek, "Ebedi liderimizi ve onun hedeflerini hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu nedenle Genel Başkanımız Mustafa Destici, Eğitimci-Yazarlar Ali Yurtgezen ve Memduh Atalay'ın konuşmacı olarak katılacağı bir konferans düzenleyeceğiz. Konferansımıza davamıza gönül veren tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz" dedi.
Alperen Ocakları Bölge Başkanı Adem Demir'de merhum Yazıcıoğlu'nun hiçbir zaman unutulmayacağını kaydetti. Yaşanılan süreçte Yazıcıoğlu'nun eksikliğini hissettiklerini ifade eden Demir, "Zemheri ayazında kaybettiğimiz liderimizi rahmetle ve özlemle anıyoruz. Onun çizdiği yoldan yürümeye devam edeceğiz. Onun bize bıraktığı fikriyatı hiçbir zaman unutturmayacağız. Tüm alperenleri 24 Mart'ta yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.
Yazıcıoğlu için Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenecek konferansın yanı sıra, hafta boyunca mevlid-i şerifler ve kazanın meydana geldiği Kızılöz Köyü Karayakup Dağı'nda anma etkinliği düzenleneceği bildirildi.
25 Mart 2009 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte Pilot Kaya İstektepe, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, yardımcısı Yüksel Yancı, meclis üye adayı Murat Çetinkaya ve İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş hayatını kaybetmişti. -
Editör: Haber Merkezi