Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği, Büyük Birlik Partisi Afşin İlçe Teşkilatının ev sahipliğinde Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü Keş Dağına yürüyüş düzenledi. 
Merhum Muhsin Yazıcoğlu'nun helikopterinin düştüğü tarihten 7 sene sonra gerçekleşen yürüyüş etkinliğinde Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği okunan 2 hatim ve binlerce ihlas'ın duasını da Keş dağında yaptı.Keş Dağı Dualar ve Amin sesleriyle yankılandı.
Pazar günü gerçekleşen programa Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi İbrahim Alagöz, Kahramanmaraş Alperen Ocakları Bölge Başkanı Fatin Rüştü Kayıran, BBP Darende İlçe Başkanı Ali Gök, BBP Afşin İlçe Başkanı Ecevit Kavak ve çok sayıda Eshab-ı Kehf Gönül Elçisi katıldı.
Göksun'a bağlı Kızılöz Mahallesinden Helikopterin düştüğü alana kadar olan yaklaşık 15 kilometreyi yürüyerek kateden Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği üyeleri Merhum Genel Başkan Muhsin yazıcıoğlu'nun Helikopterinin düştüğü noktada dua yaptılar.
Alanda kurulan çadırda bir konuşma yapan BBP Genel Merkez MKYK Üyesi İbrahim Alagöz, Ülkemiz olağan üstü günler geçirmekte , tarihin ihanet sayfalarına konu edilecek bir darbe girişiminin sarsıntılarını daha yaşamaktadır. Şükürler olsun ki tarihinin en kahpe darbe girişimlerin den birini daha atlattığımızı ve gelinen noktada Güvenlik Güçlerimizin olayları kontrol altına aldığını memnuniyetle müşahede etmekteyiz. Allah Milletimize bu karanlık günleri bir kere daha yaşatmasın. Aziz kardeşlerim, Malumunuz, olduğu üzere 25 Mart 2009'da, Çağlayancerit'ten Kayseri Erkilet'e oradan Yozgat Yer köyüne giderken, Göksun Kızılöz Köyü ile Şahin Kayası Sisne Obası arasındaki Keş dağları Karayakup Tepesi'nde bindikleri helikopterin kırıma uğratılması sonucu Muhsin Başkan ve dava arkadaşları şehit olmuşlardı. Geçtiğimiz ay itibariyle yaklaşık 7,5 yıldır süregelen ve 135 klasörlük dosya hacmine ulaşan bu dava hakkında , dâhili ve harici imkânsızlıklar yüzünden şehitlerimizin aileleri ve camianın yürüttüğü hukuki süreçle alakalı maalesef takipsizlik kararı alınmıştı. Ne kadar manidardır ki… Bu takipsizlik kararı; elim bir terör olaylarının şokunun yaşandığı ve bu bahaneyle ulusal medyaya sansür ve sınırlamaların getirildiği, internetin yavaşlatılmasıyla özgür sosyal medyanın devre dışı bırakılmaya çalışıldığı bir günde onca hengâmenin yaşandığı bir zaman dilimi içerisinde kamuoyuyla paylaşılmıştı.! İşte ne olduysa bundan sonra oldu! Ta ki; 25 Mart 2009 tarihinde kırıma uğratılan helikopterinin düşmesinden sonra, elim bir şekilde hayatını kaybeden Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin üzerinden; GPS aletlerini söken ekip arasında yer alan ve yaklaşık 9 ay tutuklu kaldıktan sonra özel yargı paketi ile serbest bırakılan FETÖ mensubu oldukları iddia edilen Astsubay Aydın ÖZSICAK ve Yüzbaşı Davut UCUM Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyen cuntacılar arasından çıkana ve sonunda bir kere daha bir başka suikast girişiminden dolayı tutuklanana kadar dava süreci hep böyle ilerledi. Tüm bu yeni gelişmeler le birlikte yeni bir ufuk açıldığını ve bu doğrultuda davanın aydınlatılmasının daha da kolay olacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda bir camiaya değil Milletimizin tamamına mal olmuş büyük dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları hakkında takipsizlik kararı verilmiş olan yargı sürecinin yeniden başlatılmasını bekliyor, tüm bu gelişmelerden sonra bu sorumluluğu hakkıyla yerine getireceğine inandığımız Siyasi İradeyi ve Yargı Erk'ini yeniden göreve davet ediyoruz" diye konuştu.
Kahramanmaraş Alperen Ocakları Bölge Başkanı Fatin Rüştü Kayıran,Başkanımız çok kalleşçe ve kahpece bir suikastle şehadete ulaştı.7 yıldır dişimizle tırnağımızla uğraşarak mahkeme dosyasını bu safhaya getirdik.  Ancak adli süreç ilerlemedi. 15 Temmuz akşamı milletimiz, devletimiz çok ciddi bir ihanetle karşı karşıya kaldı. FETÖ terör örgütüne bağlı ordu içerisinde bir grup komutanın kalkışmasıyla ülkemizin en stratejik yerleri bombalandı.Halkımıza ateş açıldı.Eğitimi böldüler,siyaseti böldüler,ticareti böldüler ancak bu ülkeyi bölmeye asla güçleri yetmeyecek dedi.
Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri adına bir konuşma yapan Emekli Öğretmen Abdulkerim Özdemir de,Yıllardan beri Eshab-ı Kehf'imizi Türkiye bazında tanıtmak için Dernek Başkanımız Hüseyin Bozkurt nezaretinde Edirne'den Antalya'ya tanıtım yürüyüşleri ve seyahatleri yapıyoruz.Herkes bu tanıtım hareketinde aktif rol oynuyor.Sizlerle burada bir arada olmaktan, güler yüzünüzü görmekten dolayı da ayrıca mutlu olduğumuzu ifade ediyorum dedi.
Katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden BBP Afşin İlçe Başkanı Ecevit Kavak'da Gönül Elçileri Derneği üyelerini burada görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği Başkanı Hüseyin Bozkurt, ise bizlerde 15 Temmuz gecesi Şanlı ordumuzun arasına sızmış hainlerin yaptıklarını görünce, bu dosyanı tekrar açılıp günyüzüne çıkması adına ,gündeme gelmesi adına bize düşeni yapmak istedik. Merhum Genel Başkan için Dernek üyelerimiz 2 Hatim indirdi binlerce de İhlas okundu. Bunun duasını Keş dağında yapalım dedik. Bizleri kırmayarak buraya kadar gelen Başkanlarıma ve Gönül Elçilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.


Editör: Haber Merkezi