Afşin’de Yaz Kur’an Kursları 25 Haziran Pazartesi günü açılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kuran kursları 25 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

"Yaz Kur'an Kursu" sezonu münasebetiyle Afşin Müftülüğü İlçe Vaizi Ferit Arkalı tarafından müftülük bünyesinde İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticisi kadrolarında hizmetlerini yürüten personele yönelik motivasyon ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Afşin Pınarönü Camii’nde düzenlenen toplantı Afşin Müftülüğü İlçe Vaizi Ferit Arkalı tarafından personelin resmî/idarî konularda bilgilendirilmesiyle başladı.

Kursa katılan çocuklarla gönül bağı kurmanın önemine dikkat çeken Afşin Müftülüğü İlçe Vaizi Ferit Arkalı, "Önemli olan çocuklarla gönül bağı oluşturabilmektir. Çocuklar temel dinî bilgileri okuldan veya kitaplardan da bir şekilde alabilirler fakat aidiyet ve sorumluluk duygusunu, sevgi ve gönül bağını oluşturmak siz değerli gönül erlerine düşmektedir. Dolayısıyla önceliğiniz kendinizi ve kursunuzu çocuklara sevdirmek olmalı. İnsan ancak sevdiğinden istifade edebilir" dedi.

Yaz kurslarında izlenmesi gereken yöntem, dikkate alınması gereken hassasiyetler ve riayet edilmesi gereken genel prensipler hakkında yapılan değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi