Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, yaz Kur’an kurslarının bugünden itibaren başlayacağını belirterek, “Müftülük olarak amacımız kısa zamanda, daha fazla ve daha kaliteli bir eğitim vermeyi hedefliyoruz” dedi.
 
Afşin’de yaz Kur’an kursları bugünden itibaren başlıyor. Afşin İlçe Müftülüğü bu sene bir ilk olarak Afşin Bölge Ortaokulu’nda yatılı Kur’an kursu düzenleyecek. Kız ve erkek öğrencilerin eğitim göreceği Kur’an Kursu bugün başlıyor.
Konu hakkında bilgi veren Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “2012-2013 eğitim-öğretim sezonunu kapattık. Bu eğitim öğretim dönemi boyunca Kur’an Kurslarımız faaliyet verdiler bunlar bittikten sonra şimdide çocuklarımız Kur’an öğretmeye başlayacağız. Afşin’imizde birçok yerde çocuklarımızın Kur’an öğrenebilmeleri için kurslar açıyoruz, camilerimizde ve camilerimizin dışında. Bu uygulamalara yenilik olarak bu sene Afşin’de erkek ve kız çocuklarımız için yaz dönemlerinde çocuklarımızı sıkmadan eğlendirerek bir şeyler öğretme metoduyla inşallah onların zamanlarını güzel değerlendirmelerini temin edeceğiz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bunda yurtdışıda söz konusu, her yerde yaz Kur’an kurslarımız açılıyor. Bizlerde Afşin’de camilerimizde, Kur’an kurslarımızda ve bunların dışında D grubu diyebileceğimiz Kur’an kurslarımızda da gerekli şartları taşıyan öğreticilerimizi görevlendirerek çocuklarımızın Kur’an öğrenmesini sağlayacağız. Bu dönem Yatılı bölge okulumuzun pansiyonunu, yatılı kız kuran kursu ve yatılı erkek kuran kursu olarak bu yaz boyunca kullanacağız ve çocuklarımıza burada Kur’an öğreteceğiz. Buraya kayıtlarımız gerçekleşti, buraya çokta cüzi bir maliyetle çocuklarımız kayıt ediyoruz. Fakat şunu ayrıca belirtmek istiyorum. Buradaki maliyet sembolik, buraya gelip de çocuğumun kaydını yaptırmak istiyorum diyen vatandaşlarımız param yok diyenlerin hiç birini geri çevirmedik kayıt işlemlerini gerçekleştirdik. Şuadan kayıt işlemlerimiz devam ediyor ve öğrenci sayısı 200’ü geçti. bu öğrencilerimize eğitim verecek öğreticilerimizi belirledik. Aşçılarından yemek malzemelerine kadar bütün hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah Pazartesi saat 08.00’dan itibaren derslerimize başlayacağız. Müftülük olarak amacımız kısa zamanda daha fazla ve daha kaliteli bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu arada çocuklarımızın yaz dönemlerini en güzel şekilde geçirmelerini temin etmeye çalışacağız. Kur’an öğrenmek isteyen çocuklarımıza her zaman Afşin Müftülüğü olarak kayıtlarımız açık.” dedi.
Editör: Haber Merkezi