Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş’ta “Yeni Türkiye Vizyonu ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ konferansına katılarak katılımcıları bilgilendirdi.

İçişleri Dairesi Başkanlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Onikişubat İlçesi Muhtarları Yardımlaşma Derneği işbirliği ile düzenlenen konferans İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde ilk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve bir yandan da saldırı altında olduğuna işaret ederek: “Güzel ülkemiz ne zaman güçlense ve bir atılım hamlesi gerçekleştirse hemen önü kesilmeye çalışılmakta ve türlü türlü badireler atlatmaktadır. Şu anda hem Cumhurbaşkanımıza hem de ülkemize yönelik çok ağır saldırılar var. Bu saldırıları atlatmak ve yolumuza devam etmek zorundayız. Bunun için de her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bundan dolayı davetimize icabet ederek bizlere Yeni Türkiye Vizyonu ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgiler aktaracak olan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Hüseyin Yayman’a hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra bir selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da Kahramanmaraş’ın bu kutlu yürüyüşte halkanın bir parçası olmasından dolayı memnuniyetini ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

KUVAY-İ MİLLİYE RUHU OLAN ŞEHİR

 “Yeni Türkiye Vizyonu ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” konusunda konferans vermek üzere kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yaman, Kahramanmaraş’ta olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek: “ Kuvay-i Milliye ruhunun tecelli ettiği bir şehirde bulunmaktan gerçekten çok mutluyum. Böyle bir şehirde Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı sistemini konuşuyor olmaktan bende iftahar ediyor gurur duyuyorum. Gerçekten Maraş’ı ne kadar övsek ne kadar anlatsak azdır. Maraş’ı yaşamak lazım. Maraş’ın ruhaniyetini hissetmek lazım. Bu anlamda bizde bakanlık olarak inşallah çok valimizle, büyükşehir belediyemizle, bakanımızla, başbakan yardımcımızla, milletvekillerimizle birlikte hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde hizmetleri yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

GELİŞMİŞ ÜLKELER NASIL YÖNETİLİYOR?

Türkiye’de sessiz bir devrimin olduğunu vurgulayan Yayman, “3 Kasım 2002’de Türkiye’de sessiz bir devrim oldu. Türkiye de 5 tane genel seçim, 3 tane yerel seçim, 2 tane referandum ve 1 tane Cumhurbaşkanlığı seçimi 15 yılda ve 15. yılın sonunda yüzde 50 oy alan bir parti var. Türkiye’de yapılan hastaneler var. Türkiye’de yapılan yollar var. Türkiye’de İşin, refahın büyütülmesi meselesi var. Asimetrik bir terör var. Asimetrik bir mücadele var. Türkiye’de bundan etkileniyor. Hem Demirel, hem Özal siyasi hayatlarının en zayıf olduğu zamanlarda başkanlık, yarı başkanlık sistemini savundular. Ama Tayyip Erdoğan siyasi hayatının en güçlü olduğu zamanda başkanlık sistemini, yarı başkanlık sistemini savundu. Merkez sağdaki tüm liderler Türkiye’de başkanlık sistemini savunmuşlardır. Demek ki bu o kadar kötü bir şey değil, demek ki bunu sadece Tayyip Erdoğan istemiyor. Bunu başka liderlerde istiyor.

Dünyanın en gelişmiş ülkeleri nasıl yönetiliyor? Başkanlık sistemimi var? Parlamenter sistem mi var? Krallık mı var? Meşruti bir monarşi mi var? Ne var? Hem parlamenter sistemle hem de başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerin listesi. Başkanlık sistemi Amerika Birleşik Devletlerinde var. Amerika bölündü mü? Yok. Amerika’da ekonomik kötü mü? Yok” dedi.

SİMİTÇİDEN İŞ ADAMINA HERKES ÖNÜNÜ GÖRECEK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Hatırlarsanız Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığına karşı çıktılar. Ve dediler ki Meclis Başkanının eşi başörtülü, Başbakanın eşi başörtülü, Cumhurbaşkanı’nın eşi başörtülü olamaz. Hay kafanıza başörtüsü kadar taş düşsün desem yazık olur. Biz ne dedik? Millet ne dedi? Reis seni başkan yapacağız. Başkanlık sistemi gelirse, gerçi şimdi adı Cumhurbaşkanlığı sistemi oldu. Türkiye modeli olduğu için. Cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse hastanelerdeki kuyruklar azalacak mı? Evet azalacak. İş bulabilecek miyiz? Evet bulacağız arkadaşlar. Sokaktaki simitçiden, Türkiye’nin en büyük iş adamına kadar herkes 5 yıl boyunca önünü görecek. Kötü yönetti o gidecek başka biri gelecek.”

Bakan Yardımcısı Yayman’ın konferasının ardından salonda bulunan tüm muhtarlarla topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

Konferansa Vali Hahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı, İl Milli eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Müftüsü Celal Sürgeç, AK Parti MDK Üyesi Metin Doğan, Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Oruç Debgici ile parti yönetimleri, meclis üyeleri muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi