Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, vatandaşlardan sorunların çözümü için kendilerine ulaşmalarını isteyerek, “Yaşanmış problemlerin çözümü için her şikayet bir anahtardır.” dedi.
Aşık, Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde düzenlediği toplantı ile sabaha kadar çalışan polislerin çorba içecekleri bir mekan oluşturduklarını söyledi. Emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, büro ve grup amirlerinin katıldığı toplantıda konuşan Aşık, polisin vatandaşın huzur ve güvenliği için sabaha kadar çalıştığını belirtti. Aşık şöyle konuştu:
“Arkadaşlarımız gece sabaha kadar görev yapıyorlar. Yemek yeme ihtiyacı duyuyorlar, bazen karakollarda, bazen evlerinde, bazen de dışarıdan bu ihtiyaçlarını gideriyorlar. Artık personelimiz sabaha kadar çalıştığı zaman yemek yeme ihtiyacını buraya gelerek giderebilecekler. Buraya gelemeyenlere de sefer tasıyla çorba göndereceğiz. Bu ikramımız sabah saat 5.00’e kadar sürecek. Güzel bir uygulama olacağını düşünüyorum.”
Kahramanmaraş’ta 1,5 aydır görev yaptığını anımsatan Aşık, vatandaşların emniyeti ilgilendiren her konuda 155’i arayabileceğini kaydetti. Aşık, “Anlık problemleri 155’le çözelim istiyoruz. Çünkü şehrin her tarafında insanımız var. Yanlışlıkları ve rahatsız oldukları şeyleri mutlaka ya görüyorlar ya duyuyorlar. Dolayısıyla bu gördüklerini ve duyduklarını bizimle paylaşmaları ve paylaştıkları problemleri çözmeyi arzu ediyoruz. Eğer problem daimiyse e-mail üzerinden bize ulaşabilirler. Bu takdirde kendileri davacı ve şikayetçi değilse, yani kendilerini doğrudan ilgilendirmeyen bir konu ise kimlik yönünü gizli tutma noktasında taahhüdümüz var. Ben bunu ilk ağızdan vatandaşlarımıza ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.
Kurulan sistemle tüm verilerin emniyette toplandığını ve çözümünün ardından vatandaşlara geri dönüşüm yapıldığını dile getiren Aşık, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu bize ne getirecek? En önemlisi vatandaşlarımızın problemlerini rahatlıkla söyleyebileceği ve geri dönüşüm yapabileceği bir sistem kurduk. Nedir bu sistem gelen tüm veriler, benim önüme mutlaka geliyor. Planlı programlı bir düzen içerisinde gelen verileri biz okuyoruz ve ilgili birimlere gönderiyoruz ve dönüşüm alıyoruz. Aldığımız cevapları da benim görmemle beraber vatandaşlarımıza iletiyoruz. Rahatsız oldukları her neyse anında çözülecekse, anında kaybolacak bir problemse 155’i aramalarını kalıcı bir problemse de mutlaka e-mail veya herhangi bir iletişim aracıyla bize iletmelerini arzu ediyoruz. Çünkü bir Japon atasözü ‘Her şikayet bir armağandır.” diyor. Bu veciz sözle her şikayetin yaşanmış problemlerin çözümü için bir anahtar olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz.”
Editör: Haber Merkezi