Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, sabaha karşı bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Yaralılar ise kameralara kaza anını anlattı.
Uşak-Afyonkarahisar karayolu Büyükoturak beldesi yakınlarında sabah karşı Afşin'den İzmir'e giden 46 D 6565 plakalı Mehmet Yılmaz idaresindeki yolcu otobüsü devrilmişti. Kazada 7 kişi hayatını kaybetmiş 10 kişi de yaralanmıştı. Üzücü kaza sonucu Vali Mehmet Ufuk Erden, Uşak Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı. Otobüsün Kahramanmaraş’tan hareket etiğini ve İzmir’e doğru gittiğini belirten yaralılar gece yarısı Afyonkarahisar’ı geçtikten bir süre sonra kaza yaptık. Otobüste 17 kişi vardı. Sürücünün uyuduğunu düşünüyoruz. Büyük bir gürültü ile sarsıldık ve otobüs bariyerlerin üzerinde sürüklendi. Bazı yolcular o anda şoföre uyuyor musun diye bağırdı. Kazadan sonra ambulansla biz hastaneye getirildik” dedi.
Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise yaralıları ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, “Banaz ilçemize bağlı Büyükoturak beldesi yakınlarında maalesef gece yarısından sonra üzücü bir trafik kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle şu saat itibariyle 7 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralı olan 10 vatandaşımızın tedavileri Banaz ve Uşak Devlet Hastanelerimizde devam ediyor. Üzücü bir kaza, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Kaza anından itibaren sağlık personelimiz ve güvenlik güçlerimiz gerekli hassasiyeti gösterdi. Bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını diliyorum” dedi.
Bu arada yaralılardan 3 tanesinin hayati tehlikesinin bulunduğu diğer yaralıların ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi